Feedback

Ford confirmă concedierile din America de Nord, dar acestea nu afectează muncitorii din uzine

Publicat Vineri, 19.05.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Ford confirmă concedierile din America de Nord, dar acestea nu afectează muncitorii din uzine - Poza 1
Ford a confirmat că va concedia peste 1.400 de angajați din America de Nord și Asia, însă muncitorii din uzine nu vor fi afectați de aceasta măsura.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La începutul acestei săptămâni, presa internațională a dezvăluit că Ford urmează să concedieze 10% din forța de muncă din America de Nord și Asia, ca parte a unui plan de a reduce costurile cu circa 3 miliarde de dolari în fiecare dintre următorii ani.

La vremea respectivă, s-a speculat că măsura va afecta circa 20.000 dintre cei peste 200.000 de angajați pe care constructorul american îi are pe cele două continente.

În cele din urmă, Ford a confirmat că urmează să efectueze concedieri, însă acestea vizează doar salariații angajați din departamente care nu au legătură directă cu producția de mașini. Astfel, măsura vizează angajații corporate, inclusiv cei din departamentele de finanțe, resurse umane, juridic, comunicate, marketing, vânzări sau service. În schimb, muncitorii din uzine, cei care se ocupă de dezvoltarea de produse și cei din departamentul de IT nu vor fi afectați.

În acest context, vor fi afectați doar 1.400 de angajați, care reprezintă 10% din forța de muncă a acestor departamente din America de Nord și Asia. Concedierile vor fi realizate până în luna septembrie prin pensionari anticipate sau plată unor salarii compensatorii, însă detaliile exacte vor fi anunțate în cursul lunii iunie.

Via Automotive News


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru