Ford critică aspru UE pentru amânarea limitei de emisii de 95 g/km în 2020

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a emis un comunicat de presă în care critică decizia Uniunii Europene de a amâna limita de poluare de 95 de g/km până în 2020. Ford acuză UE de protejarea constructorilor germani premium: Audi, BMW şi Mercedes.

În urmă cu două zile, Uniunea Europeană a stabilit noile restricţii de emisii CO2 pentru producătorii auto care activează pe Bătrânul Continent. O decizie controversată, care a făcut valuri şi a iscat controverse încă de la anunţarea ei.

Se pare că efectele continuă să se resimtă, Ford fiind primul constructor care pare să ia atitudine împotriva deciziei. Americanii au criticat decizia de a amâna normele stricte de poluare pentru anul 2020, decizie luată pentru a favoriza mai mulţi constructori germani care se află în imposibilitatea de a respecta limita medie de 95 de g/km.

Esential 95 de g/km este limita de emisii impusă de UE pentru vehiculele vândute în Europa în 2020.
4 litri/100 de kilometri ar trebui să fie media consumului pentru fiecare constructor pentrua îndeplini normele de poluare.
Germania a intervenit pe lângă reprezentanţii UE pentru a relaxa limitele de poluare, ajutând astfel producători premium ca BMW, Mercedes şi Audi să se alinieze reglementărilor.
Respectarea unei limite de 95 de g/km ar fi extrem de greu de atins de către triada germană, având în vedere că motoarele pe care le vând sunt de obicei destul de mari.

Potrivit unor surse neoficiale, Germania caută chiar mai mult de o amânare a normelor de poluare, încercând chiar o abolire a acestora. Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că nu intenţionează să ceară modificarea normelor de poluare, însă o decizie finală va fi luată abia după alegerile din toamna acestui an.

Germania se teme că o rată redusă a emisiilor de CO2 va favoriza constructorii francezi (Renault şi PSA) şi italieni (Fiat), care deţin o gamă de modele cu motoare mici. Dacă nu reuşesc să se alinieze normelor, cei trei constructori germani vor fi nevoiţi să plătească amenzi drastice pentru depăşirea mediei europene.

O companie dedicată reducerii emisiilor de CO2 prin dezvoltarea unor tehnologii extrem de avansate, Ford, este dezamăgită de decizia UE.

Ford
Comunicat de presă
Revenind la Ford, oficialii Ovalului Albastru au emis o declaraţie oficială, în care critică decizia UE.
„O companie dedicată reducerii emisiilor de CO2 prin dezvoltarea unor tehnologii extrem de avansate, Ford, este dezamăgită de decizia UE. În acest moment trebuie să ne regrupăm pentru a determina paşii pe care îi avem de urmat”, se arată în comunicatul americanilor.

Ford părea să aibă resursele necesare să atingă media de 95 de g/km mai devreme de 2020. Valoarea emisiei este echivalentul unui consum mediu de 4 litri/100 de kilometri. În prezent, limita europeană este de 132 de g/km, însă ea va scădea la 130 g/km până în 2015.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (66)

  • razvanis
    O mare mizerie politica.
    Nici Ford nici nimeni nu este interesat intr-adevar de mediu sau protejarea lui, e vorba de bani si se vede asta din incrancenarea cu care se arata cu degetul ...
    Money rulez and always did ... protectia mediului este alta gaselnita ca sa se ruleze niste bani ...
    37 44
  • Zoe Z.E.
    Normal ca Germania se opune cu dreptul lor dat de faptul ca sunt cel mai puternic stat din Europa, iar Angela Merkel intoarce mana la spate reprezentantilor UE. Abuzul e prezent pana la cele mai inalte nivele.

    Carlos Ghosn ar trebui sa-i dea lui Alan Mulally o mana de ajutor.
    72 15
  • @razvanis
    Incercarea reprezentantilor UE de a reduce emisiile poluante e o gaselinita? Serios?! Atunci ce face Germania cum se numeste?
    40 10
  • @razvanis
    normal ca este vorba despre bani, ce? acum ai descoperit apa calda de o spui asa in gura mare?

    aici e vorba de un joc in care regulile ar trebui sa fie identice pentru toti. Dar uite ca merkell, femeia cu mustata, fiind in campanie nu poate (si nu vrea) sa starneasca rahatul national ca altfel numai papa osu'. Trebuie sa fim ridicol de ignoranti sa nu recunoastem ca si in Germania (ca peste tot dealtfel) partidele sug la greu resurse financiare (mai ales in campanie). Asa ca femeia nazi va face jocurile "intereselor nationale"...

    Asta ar fi una, dar Ford a bagat ceva banuti in dezvoltarea motoarelor economice/ecologice si acum isi vede punctele forte fara efect. Si cum altfel sa nu fii suparat cand vezi ca triada germana, fara sa investeasca prea mult in dezvoltare poate dormi linistita pe batranul Continent ca are "mama" merkel grija de asta. Bun, dar io zic sa nu se culce pe o ureche....aceeasi triada are o piata cu adevarat importanta de cucerit, cea a SUA. Si daca Congresul imi sufla odata si-mi stranuta sa vezi tu atunci cum se imbolnavesc brusc carnatarii.

    sa nu ziceti ca nu v-am zis!
    37 13
  • "Intimidare" se numeste ce face Germania.
    37 10
  • Cristi
    Sunt de acord cu protejarea mediului, cu reducerea drastica a noxelor (nu doar la automobile), dar as zice nu la limitarea masinilor la nivel de renault si fiat...la niste masini care sa fie doar niste biciclete motorizate mai evoluate. Sunt complet contra scuterelor cu motor prin combustie si a mijloacelor de deplasare din aceasi clasa care polueaza atat phonic cat si prin pierderile de combustibil. Nu reducerea dimensiunii masinii pana la dimensiunea soferului si inlocuirea motorului de 150cp cu unul de drujba va fi solutia. Clasa premium la masini, ca in orice domeniu, nu reprezinta ceva de proasta calitate, din contra. A aduce in fata unei masini premium un twingo sau un clio care consuma putin pt ca nu are nimic mi se pare o dezordine teribila in piata auto.

    Sincer e ca si cum ai spune ca o carte a lui Sadoveanu nu e eco pt ca are prea multe pagini, hai mai bine sa citim o replica scurta a lui Becali.
    23 38
  • Mi se pare normal ca vor sa proteje Germania, laudatorii Frantei ar trebui sa-si aminteasca cate miliarde au luat in ultimii ani de la nemti prin imprumuturi avantoajoase fata de alte state, o tara socialista cu subventii imense si care tot merge pe pierdere, iar cine spune ca nemtii n-au investit in scadera consumului si-a noxelor este rau intentionat, au investit, doar ca au o gama de motoare cu o alta dimensiune, construiesc totusi anumite modele, Ford daca are motoare de 1 litru si crede ca si ceilalti trebuie sa aiba la fel se inseala, toti fac eforturi, dar diferentele intre gamele de modele este uriasa, eu sunt curios Ford USA ce medie de noxe are, ce, nu merg motoarele de 1 litru in SUA? Eu ziceam ca este prea devreme 2020, am fost optimist, Ford vrea sa pare maine, vrea cam multe, eu nu stiu vreun producator european care sa impuna ceva prin SUAm iar pt cei care se lamenteaza ca sunt abuzuri, pai buna dimineata, tot timpul cei puternici au facut regulile, tot timpul, oare americanii sunt straini de abuzuri? Chiar imi vine sa rad cum plang unii de cum sunt nedreptatiti cei de la Ford.
    22 31
  • Inventatorii automobilului si al hibridului si al celor mai avansate tehnologii fac asa ceva ? Adica in loc sa lupte impotriva poluarii, ei dezvolta motoare care polueaza si mai mult ? Pai cine e mai vinovat pentru asta ? Germanii care produc sau fraierii care le cumpara ?
    Fara cerere nu ar fi oferta, deci vinovati sunt altii, nu germanii. EI pot cere ce vor si e posibil sa obtina. Daca nu ar mai fi lumea interesata de produsele lor, automat ar da faliment. Probabil ca de asta s-au si "orientat" cei de la BMW pe langa cei de la Toyota, care vand anual cele mai multe hibride. Dar cand vine vorba sa critice japonezii, o parte din germani sunt primii.
    Ca sa nu mai vorbim de cat CO2 emite un BMW condus cu 250 km/h pe o autostrada din Germania.
    Nu cred ca va mai dura mult "veselia" germanilor cu autostrazile lor fara limita.

    Morala: prost nu e cel ce vinde niciodata !
    18 17
  • Si sa nu uit, liderii UE care nu mai pot dormi noaptea de poluare coboara toata ziua la intruniri, (si se intalnesc foarte des), numai din limuzine la naiba, pe unul n-am vazut ca vine cu-o electrica, macar asa de ochii lumii, interesanta aceasta meserie de ecologist politician.
    31 18
  • @dan_grc
    Degeaba te scremi tu sa legitimezi un abuz. Franta n-a luat de la Germania nimic. Amesteci politica masluita de tine cu ce ar fi DREPT SI CORECT sa existe.
    Societatea umana intotdeauna s-a unit si s-a razvratit impotriva bullying-ului de tot felul, iar Germania nu-i straina de asa ceva. Atat primul cat si al 2-lea razboi mondial a fost declansat de ei. Si pana la urma tot si-au luat-o in bot.

    Bineinteles...

    limitati intelectual sunt si cei care iau ecologia in sens peiorativ. Nu-i de mirare ca Romania e pe ultimul loc la reciclare in Europa.
    36 13
  • Cine sunt inventatorii automobilului, japonezii? Mai sunteti multi? Germania a oferit o solutie foarte corecta si lipsita de ipocrizie cand a decis existenta autostrazilor fara limita de viteza, toate masinile din lume pot depasi vitezele legale, deci daca oricum se va incalca limita de viteza, sa se faca legal, atunci NU MAI FABRICA MASINI ce depasesc lejer 130 la ora, macar asa stiam o treaba, cata ipocrize lume si cum jelesc ecologistii pe niste chestii pe care n-au cum sa le inteleaga, asa e cand ai creierul spalat.
    18 15
  • @@john
    ecologistii pot fi acuzati de orice..mai putin de creier spalat. Interesant ca acest lucru este sustinut sus si tare in lipsa de argumente. Si legatura au japonezii? Stiai ca autostrazile fara limita sunt doar cateva segmente, nu? Stiai ca pe restul infrastructurii regulile sunt respectate la sange (nu de grija celuilalt) ci pentru ca exista un sistem politienesc extrem de dur, nu?

    cine vorbea de creier spalat? Iti sugerez sa te uiti in oglinda...sa vezi ce mutra de magarush ai sa vezi :) nihoooo!
    19 13
  • Asa Ford,da-le peste nas nemtilor ingamfati.Pocnitoarea de Merkel se face ca ploua...
    16 18
  • In primul rand vezi cum vorbesti, stai calm, cine a vorbit de Franta socialista? Eu, n-am voie? Pt ca asta e, este o tara socialista din ce in ce mai ineficienta, nu tin mana sub dosul nimanui, imi plac cei care muncesc si produc, aia care "o freaca" si considera ca sunt nedreptatiti nu-mi plac, ai inteles domnule @@dan_grc?

    @DST
    Eu nu sunt fan-ul Germaniei, n-are rost sa discutam de al 2-lea razboi mondial , dar daca tot ai amintit, si-a luat-o in bot Germania de la 3 mari puteri, Franta n-a fost una dintre ele, cand au fost singuri au fost calcati in picioare in cateva saptamani, cum de altfel a facut si Napoleon inainte cu altii, parca era francez, nu?
    Este importanta ecologia, dar falsa ecologie si scremutul unora ca vezi Doamne ce ajutata e Germania nu este in regula, dar apoi n-are legatura cu politicul, pai cum sa n-aiba? Vreti sa intervina idolul vostru Ghosn sa ajute Ford? Pai s-o faca, o sa ajunga tot la finante si la politic, Germania este prea puternica pt a nu impune regulile, este o realitate, iar amestecarea tariinoastre in aceasta discutie arata ca tu esti un roman "si mai adevarat".
    15 24
  • da da

    Si Hitler se credea puternic... cred ca stii cum a sfarsit :)) Pentru Angela Merkel s-ar putea numi sinucidere politica.
    23 15
  • Crede-ma ca nu ma intereseaza cariera politica a lui Merkel, in locul ei poate fi altcineva, dar lucrurile nu se vor schimba radical in privinta influentei Germaniei.
    14 18
  • PS: Scriai de imprumuturi de stat si ai ajuns la Napoleon. O intorci ca la Ploiesti. Clasic.
    6 12
  • nu stiu ce sa zic insa Ford in loc sa mai traga de timp(ca si orice alt constructor)cred ca ar dori de pe acuma sa se ajunga cu noile masuri....
    si asta nu cred ca e bine........mai bine sar mai amana un pic ca oricum fiecare are nevoie de putin 'aer proaspat.....
    si nemti oricum fac progrese mari in privinta scaderi de noxe,etc.
    insa asta e uniunea europeana are ultimi cuvant........
    parca se vorbea acu vreo 2 ani....ca germania isi tipareste din nou marci si ar fi posibil sa se retraga din uniune........cred ca europa ar cadea intr-un tunel indelungat de unde nu cred ca ar mai iesi
    nemti cu puterea lor financiara inca tin la suprafata toata europa.....si asta se datoreraza si din vanzarile de automobile premium care aduc profituri uriase nu doar constructorilor insa si pt. guverne si alte chesti............
    13 8
  • Astea sunt si prosti pai Mercedes a fost prima companie care a produs motoare care depasesc norma euro 6 norma care inca nici nu era si vin papagali de la Ford cu ecotet si ecobust 2polizoare sa faca legea mai lasatima cu falimentari astea pai un ford il compari cu Mercedes Audi Bmw
    15 14
  • @DST
    Tu ai ajuns la cel de-al 2 razboi mondial, nu eu, iar imprumuturile de stat sunt o realitate, e greu de crezut dar au imprumutat peste 100 de miliarde de la Germania in ultimii 4 ani, si Germania s-a imprumutat, dar nu de la Franta, deci mi se pare normal sa impuna regulile si la nivel politic, ecologistii extremisti pot plange cat vor.

    @Penibilul fata
    Ok, sunt "palmas" Bmw, sa inteleg ca tu esti "palmas" Dacia? Atunci asa sa fie, dar eu n-am vorbit de Dacia, crezi tu ca-n aceasta discutie constiutie un argument cat vinde Dacia in Germania? Asta doar in capul tau. Sh-ul meu o sa-l repar cand o sa se strice.
    10 18
  • Motivul pentru care tipa Ford mi se pare evident: Ei nu prea vand in europa masini mari cu motoare mari. Ei vand doar Fiesta Focus si Mondeo cu motoare de 1.6 diesel sau 1.0 benzina sise incadreaza sub 100 g/km. Deci media de 95 g/km o indeplinesc lejer in 3-5 ani. (Celelalte modele ford sunt in volume mai mici si nu prea influenteaza mult media, deocamdata)

    Pe de alta parte producatorii premium germani nu prea au masini mici (partial de aia sunt premium) si le este aproape imposibil sa ajunga la acea medie.
    O masina de 1.5-1.7 tone, nu poate scoate 4% media. Trebuie scazuta masa impreuna cu marit eficienta motoarelor. E nevoie de timp pentru asta.

    Ford e oarecum pregatit pentru 95 g si ar fi avantajati de o introducere mai arpida.
    Producatorii germani sunt departe de limita de 95. Foarte departe.
    22 3
  • @dan_grc
    Ce scrii tu cu imprumutul e o inventie si denota ca nu pricepri nimic. Franta s-a imprumutat de la BCE (banca central europeana). Asta nu apartine Germaniei.
    15 7
  • * constructorii germani ar tb. sa invete de la Ford si sa puna mana implementat solutiimai bune
    * vreti motoare mici si puternice, vedeti aici:
    http://www.automarket.ro/stiri/cosworth-pregateste-un-motor-revolutionar-16-turbo-si-480-cp-51688.html
    4 11
  • BCE este controlat in mare parte de Germania, dc? Pt ca fondurile BCE au fost alimentate in mare parte de catre Germania, apoi de ceilalti, la fel la FMI, cu exceptia ca acolo SUA este cea mai influenta, ONU este o organizatie foarte frumoasa cu toate tarile din lume" cu drepturi egale", dar cand SUA de ex vrea ceva pai se cam intampla, dc? Majoritatea sunt de umplutura, cei puternici decid, deci tu poti sa traiesti in continuare intr-o lume paralela, anonimule.
    16 19
  • Asta ai inteles tu , ca m-am uitat pe wiki? asta tu ai facut, doar acolo scrie ca BCE este format in mod egal din multe tari europene. Dar stai ca acum au intrat pe fir fanii Renault, am uitat de ei, sunt multi, n-ai cum sa zici ceva de Franta, nu mai zic de Renault sau Dacia, si vezi ca protectionismul exagerat il face chiar Franta, macar daca ar mai produce mare lucru, de la o vreme produc mai mult subventii, apropo, subventia la Zoe n-a ajuns la 50 % ? Daca nu, ar cam trebui.
    13 17
  • Nu cer ajutorul nimanui anonimule, ii cer lui AM sa modereze niste jigniri, dar daca nu se poate asta e, daca unul ca tine cu astfel de limbaj este sustinut si tolerat asta e.
    13 13
  • Doamne, ce un haos pe site-ul asta! In fine.
    Era cat se poate de firesc sa nu mai treaca mult pana cand constructorii sa nu se revolte. Se pare ca primul a fost Ford.
    Pe de alta parte pentru Fiat, PSA si Renault vestea asta nu poate fi decat o veste buna. Aici poate ca Mercedes sa aiba un avantaj ca este aliat cu Renault.
    E greu de crezut ca marcile care nu au motoare ce se pot modifica astfel incat sa nu emane atat de multe noxe se vor pune pe treaba si vor investi miliarde in noi motoare. Mai degraba ori vor cumpara tehnologie de la cei care deja o au, ori vor cumpara motoarele cu totul.
    15 0
  • Pt germani si fani germane: ar fi timpul sa incepeti sa va aliati cu cei care intr-adevar merita.
    Si cine vinde anual cele mai multe hibride ?
    SE STIEEEEEEEEEEEEEE. Japonezii aia care au motoare vechi de 30 de ani si care dau lectii la motoarele de pe Audi si BMW noi noute si super poluante.
    Un BMW seria 3 hibrid emite 150 g/km. Bai sunteti normali ? Pai nici jaful de Toyota veche de 6 ani si "nehibrida" nu polueaza atat pentru ca emite 127 g/km. Si se mai lauda unii cu hibridele germane care sunt practic mai poluante decat masinile standard.
    Si cica mai sunt si premium si ajung prin service-uri mai repede decat renault.
    Da unde cultura-i lipsa, poluarea-i in floare. Ferice de germani ca exista "clasa cocalara" din Romania care ii ajuta sa mai vanda din jafurile lor.
    6 14
  • Dragule, esti nesimtit, singura varianta de seria 3 hibrid este cu motorul termic de 3 litri benzina si 306 cai, fara motorul electric asta, tu compari 150g cu 127g de de 90-110 cai de la toyota?? Respectand diferenta de putere, aproape tripla, mie imi reiese ca hibridul Bmw chiar nu este poluant, si-mi mai reiese ca esti penibil, du-te in marile metropole ale lumii sa mirosi " floricele pe campii" cand respiri, Romania asa cum este chiar nu este poluata fata de alte tari, la noi este mizerie, praf, asta e altceva, dar mare poluare produsa de masini nu este asa mare, bine si la mizerii intra si unele persoane, multe, dar asta este iar alta discutie.
    12 5
  • @@John: cred ca m-ai confundat cu prietenii tai din acest video: http://www.youtube.com/watch?v=QuhTgRXbaDc
    Ei sunt cel mai bun exemplu pentru ce inseamna sa fii nesimtit. Sau poate ai fost chiar tu daca apreciezi super puterea de 306 CP de pe un rahat de BMW hibrid.
    Eu nu dau 2 bani pe puterea lor si nici altii civilizati si luminati. Insa cocalarii care nu stiu ce e ala respect, cu siguranta dau si organele interne pentru un jaf din ala de masina.
    2 5
  • inexorabil
    @LauCalin, una este sa ne "harjonim" pe rivalitati auto ancestrale si incorigibile si chiar sa apelam la un limbaj mai "smirghelos" si alta sa slobozim hidosenii ca acel "anonymus" de mai sus, care il terfeleste pe @dan_grc intr-un mod abject, nejustificat, impardonabil in toate limbile si dialectele pamantului!
    Automarket, stati ca-mi vine bazdacul si pe voi: tot n-ati priceput care sunt capcanele unei nedozate "libertati de expresie" ?......Chiar nu va intra in debla ca unii nu sunt "setati" din nastere cu simtul masurii sau, mai grav, nici macar cu simtul ridicolului?......Poate ca, in viziunea distorsionata a unor nevropati, aici au identificat vreo latrina publica si de aceea se comporta intocmai.
    Lau, ramai user aici, te rog, nu ne parasi! Stiu, te simti ca bietul Lot in mijlocul barbariilor dezlantuite ale Sodomei, dar, daca tu vei rupe "pe bune" si ireversibil orice conexiune cu AM, atunci EU DECLAR IN MOD PUBLIC ca te voi urma fara ezitare! Sa te abordez si altfel, in punctul nevralgic: traim in preajma timpului care i-a fost harazit lui......Antihrist, ce vrei?! Nu mi-ar ajunge trei zile si patru forumuri ca sa te lamuresc cum s-ar traduce exact, in termeni sociali si axiologici, ultima etapa a istoriei umane......Retine doar atat, o profetie foarte veche a unui duhovnic cucernic al Ortodoxiei: "Dupa anul 7500 de la Facere (1992), luminile (credintei) se vor stinge"......Ceea ce, de fapt, eu insumi constat pe viu, chiar de la momentul sugerat, dar inca nu m-am edificat cum anume trebuie sa ma simt in acest sens: privilegiat sau blestemat......
    7 1
  • Sunt absolut convins ca nici jumatate din cei care ti-au citit comentariul nu au inteles nimic. Dar ce conteaza, pentru ca oricum fac trafic pe site. Ideea este ca Automarket a fost un site care mi-a placut foarte mult, pana nu demult l-am considerat cel mai bun site de profil. Doar ca lucrurile s-au schimbat in rau si nu s-a luat nici o masura. Motiv pentru care s-a ajuns unde s-a ajuns.
    Nu se doreste sa se faca un forum... tocmai din cauza asta. Eu intru pe forumuri seriase de mai bine de 10 ani si un moderator cand se impune, pai se impune, frate! Nimeni nu isi face de cap, nimeni nu jigneste pe nimeni, toti sunt egali si cine se crede mai presus e dat afara. Dar pentru asta e nevoie de doua lucruri esentiale: sa ai cont si cineva din interiorul site-ului care sa se ocupe cu atentie doar de ce se intampla pe-acolo. Ori pe AM nu se intampla deloc si din cate vad nici nu se doreste asta. Din contra, sunt convins ca e o distractie maxima cand se citesc atacurile, jignirile si arogantele unora. Cum sa modifici ceva care... "merge"? Nu conteaza cum, important in afaceri e ca merge. Pentru ca si AM.ro este o afacere pana la urma.
    Imi pare rau, dar ma simt jignit cand vine cineva care se pricepe la masini cum ma pricep eu la inginerie aerospatiala si imi da lectii. Ce conteaza ca unii sunt pasionati de acest domeniu de 15 ani, ce conteaza ca au citit foarte mult in domeniul asta, sute de reviste, publicatii si carti de industrie auto, ce conteaza ca unii fac analize si fac tot ce pot sa inteleaga fiecare masina, concurenta ei, pozitia ei pe piata, de ce arata intr-un fel, de ce merge intr-un fel, ce se vrea de la ea, cui i se adreseaza, ce face concurenta in privinta asta etc. etc. Ca sa nu mai sounem de istorie care pentru multi e sf.
    Asta e, am sa-mi arunc cele pesyte 500 de publicatii si carti romanesti si straine despre masini pe care le-am strans si evident citit in atatia ani si am sa merg la coltul strazii sa beau bere, sa mananc seminte si am sa agat gagici. Evident, fara tricou. E mai la moda.
    Imi pare rau ca nu voi mai avea contact cu userii de la care am avut ce invata, care au stiut sa ma contrazica si au avut dreptate, pentru oamenii cu bun simt care au stiut sa aprecieze si sa respecte o parere opusa, precum @inexorabil, @dan_grc, @samba, @mafia, @tzenu_bmw, @saab_cuantic care am vazut ca si el s-a retras (o mare pierdere pentru site... evident parerea mea), @ztele, @alpine si @mowgli caludiu ( cu care inca mai pastrez legatura pe fb - un mare fan BMW care si stie sa-ti spuna concret de ce... si un om bun in general).
    Mult succes, domnilor! Desi de multe ori v-ati contrazis,v-ati contrazis frumos. Eu cred ca si asta e o arta.
    13 0
  • Heh,heh,heh, Automarket,automarket......
    Cele doua comentarii sunt tot acolo.Trebuiesc vazute de toata lumea.Multora dintre noi,comentariile au fost sterse cat ai zice "peste".Chestia este ca comentariile noastre au fost normale.Cred ca si au am cam 5 ani pe aici .Am vazut cum au disparut foarte multi.Multi care au stiut ce vorbesc.Dar cand cei multi si drepti iti dau la cap.....Exact ca atunci cand tovarasii faceau legea.Ridici capul deasupra multimii,cineva iti da cu ciocanul in cap.Ce s-ar intampla daca am fi fata in fata cu astia? Ce vor face astia? Vor incepe sa faca curatenie si sa planteze flori in piata universitatii! Cred ca e timpul sa ma retrag si eu!
    12 1
  • nu conteaza
    in orice caz ar fi hilar daca se va pune in practica aceasta lege......cum ar fi sa-ti iei un Jeep Wrangler cu motor de 1000 cmc (pt ca la ora actuala doar un motor de 1L poate sa scoata sub 95g/km) si sa te bagi cu el in noroaie.......desi batranul Samurai a reusit candva....
    5 1
  • mircea
    @LauCalin, @inexorabil

    Va dau o veste proasta: Mafia, Samba, Suedezu si cel care arunca mai devreme cu jigniri si alte cuvinte care nu-si au locul aici sunt una si aceeasi persoana. Și mai sunt câteva alias-uri care nu-mi vin acum în cap. Desi de ceva vreme ii sunt sterse comentariile, blocate IP-urile si dezactivate conturile, continua sa-si verse de vreo 7-8 luni balele pe aici. Din pacate, Automarket nu e supravegheat chiar 24/24 (mai trebuie sa dormim si noi), dar probabil ca astfel de mizerii nu vor disparea decat atunci cand vom implementa un nou tip de logare pentru comentarii.

    Da, ne gandim serios sa stabilim login exclusiv prin Facebook pentru a evita astfel de gunoaie abjecte pe acest site. Deoarece e singura solutie viabila in conditiile in care, desi ii stergem majoritatea comentariilor, omul continua sa-si inventeze dialoguri intre alias-uri, sa vorbeasca cu sine insusi sau sa injure cu un nume si sa se acuze tot pe el cu alt nume. E o lume bolnava, dar va asigur ca avem in vedere modificari sistemice inportante pentru a elimina acest tip de utilizator de pe acest site.

    Automarket a fost, este si va ramane curat. Vrem sa facem asta si vom face asta. Atat din punct de vedere editorial, cat si din punctul de vederee al comentariilor. Cine nu vrea sa dialogheze civilizat, e invitat sa plece in alta parte, sunt site-uri care de-ania asteapta comentatori, fie ei si abjecti.

    O zi excelenta. Si multumesc pentru intelegere.
    15 2
  • nu conteaza
    Povesti de adormit copiii.... iar toata lumea se agita de pomana. Pana acum limita a fost de 132g/km. Sa-mi arata careva un Porsche care are sub 132g/km....si de asta nu au vandut ei linistiti. Bla...bla..bla...in europa se dau legile ca in romania: aia "destepti" isi vad de treaba lor iar "fraierii" platesc toate magariile care se fac.
    5 0
  • mircea
    @dan_grc

    Imi cer eu scuze in locul celui care te-a jignit. E greu ca boii la deal. Problema s-a rezolvat.

    @Dan_grc, inexorabil, lau_calin
    Ce spuneti daca ati fi ridicati la rang de moderatori pe site-ul Automarket? Va bagati? Veti vedea si aproba toate comentariile, veti analiza userii si ii veti sterge pe cei care isi fac de cap cand noi nu suntem pe faza.

    Daca raspunsul e pozitiv, dati un semn. Stiti unde ma gasiti. :)
    15 4
  • @Inexorabil si @Laucalin, din pacate asta se observa fara prea mult efort, AM a scazut in calitate, toate sunt la timpul lor, era o promisiune, acum vreo 6 luni, au fost mai multe promisiuni de fapt, iar una a ramas in pom si acum, stiu ei despre ce vorbesc.
    Daca vreti sa va retrageti va inteleg, este un sentiment care ma incearca si pe mine, ca si pe @Lache si ca ceilalti care au facut-o deja, au ramas putini cu care sa ai ce sa discuti, chiar si contradictoriu. Automarket poate ramane un site bun pt stiri si informatii, pentru comentarii si placerea discutiilor mai putin.

    Acum observ ca ultimul comentariu al anonimului nu este ascuns, cu toate ca are 6 voturi negative mai mult, asta asa ca chestie, nu c-ar fi important pt mine, probabil s-au schimbat regulile, sau poate nu.
    11 2
  • Asta stiam si eu ca sunt una si aceeasi persoana, l-am urmarit pe un site basarabean si sansele sa fie 2 persoane la fel de disperate cu aceleasi idei fixe erau minime, in fine, n-am vrut sa-l contrazic pe @laucalin si sa-i spun ca de fapt @mafia si @samba nu stiu sa aprecieze o parere diferita, a avut un alt gen de discutii cu "ei" poate pt ca este mai echilibrat si mai tolerant, dar e bine ca s-a confirmat asta.
    10 2
  • inexorabil
    Mircea, cum asa ????? Nu-mi vine sa cred......Stii expresia aceea: a ramane.......tablou? Mafia = Samba = Suedezu = tipul cu aberatiile sexuale de mai sus ?!?!?! Da-mi voie sa ma simt atat de socat, incat......solicit cateva zile pentru reculegere. Si doar pe mine nu ma mai mira nimic in lumea de azi si in ziua de azi. Formidabil, ar fi fost ultima nastrusnicie care pe care as fi admis-o. Dar, ma rog, imi asum riscul de a te crede, din moment ce esti redactor AM, cunoscut si apreciat de mine, chit ca nu intotdeauna.

    Ma gandesc la bietul Dan (grc). Nu de putine ori l-am rugat sa-l ierte pe (am lasat spatiu gol, deoarece acel individ nu mai exista pentru mine, din acest moment). Ah, ma domina impresia stupida ca am fost dus de nas, indus in eroare, prostit in fata, luat la pret de matineu. Ba si astazi ii raspunsesem lui (cuvenitul spatiu liber). Daca ti-am gresit cu ceva, Dane, n-am facut-o fiindca nu te-as fi respectat ca persoana. N-am fost de acord, in schimb, cu unele excese de rang global ale unor posesori de BMW, dar nu despre tine este vorba, chiar deloc! Iarta-ma ca nu te-am crezut cand mi l-ai descris pe (iarasi vid). OK, moralmente, l-ai invins pe "inexorabil'' ! 1-0 pentru tine! Ce naiba, cand realizez ca am pacatuit, nu-mi ramane decat sa recunosc spasit si gata, nu murmur in front.

    Cat despre propunerea ta, Mircea, trebuie sa recunosc (asa stupefiat cum sunt din cauza "marii desconspirari") ca imi surade, ba chiar m-ar onora, dar sunt de parere ca, totusi, medierea comentariilor si aplicarea masurilor cuvenite in caz de incalcare a eticii prestabilite de interactiune publica trebuie sa ramana atributia voastra profesionala si totodata datoria voastra morala! Nu mi-ar placea sa fiu ulterior considerat de unii "binevoitori" sau "nedreptatiti" ca un fel de militie spirituala care taie si spanzura ca pe vremea cenzurii staliniste. Cel putin asta este pozitia mea ferma. Lau si Dan pot adopta orice hotarare ar vrea ei, doar sunt oameni maturi, responsabili de actele lor. Insa, daca ai dori sa-mi faci un serviciu pe placul inimii mele, te-as ruga sa dai curs rugamintii mele privitoare la rememberul in serial al istoriei auto, care observ ca a ramas.......suspendat. Pai incepuserati cu un prim episod si de atunci......pauza de masa :)

    Cu Facebook eu nu ma impac din principiu, adica nu sunt logat si nici n-am de gand! Eu avansez ideea preferabila a unei logari in masa pe AM in privinta celor care posteaza texte de buna calitate, dar nu prezinta o identitate clara. L-as pomeni, de pilda, pe BaditzaEx. Cu parere de rau pentru cei care se vor indarji sa publice nelogati, AM va trebui sa trateze numai cu cei care figureaza cu un avatar, din motive deja clarificate......

    Mircea, ma bucur, totusi, ca v-ati trezit din letargie! Sincer, si eu ma simteam crunt dezamagit de noncombatul vostru aparent, ca si @LauCalin, ca si @mntsn. Probabil noaptea ti-a fost un sfetnic bun. Si va doresc tuturor celor de buna credinta o noapte pe masura :)
    11 2
  • Oau! Chiar ca sunt surprins de catre Automarket.In sfarsit,ceva se misca.
    @Mircea,nu este o veste proasta,pt.ca multi stiam de mult timp asta.Eu cred ca este o veste buna.Poate vor intelege si altii.Cu toate astea,sunt destui care sunt de accord cu papitzoiul.Asta e vestea proasta.Ce mai pot spune acum? Good on you,mate!
    13 1
  • @Automarket........eu sunt de acord(probabil la fel si jumatate dintre utilizatori site-ului)ca doar persoanele 'autorizate' sa mai poata comenta aici pe AM
    11 1
  • real value
    @Zoe Z.E.

    cu ce sa-i dea o mana de ajutor lui Mullaly? problema e ca in curtea lui Ghosn e Mercedica si Nissan + Infinity deci si acolo motoare mari.

    eu am zis de mult de eficienta downsizing-ului atat pt mediu cat si pt proprietar, daru au venit comentarii de genu:

    1 nu e fiabila rasnita aia mica de motor

    2 eu? motor de 1.2 pe bmw etc etc si multe alte ineptii

    3 ce? nu trage rasnita asta cu 4 oameni + bagaje, pe cand motorul de 1 l are mai mult cuplu decat 1.8 -ul cu care il compara snobul

    deci cetateni de cetateni avem noi aici.....
    3 3
  • Stai linistit @inexorabil, probabil din dorinta unei bune intelegeri intre toti ai pledat pt toleranta, dar eu cu astfel de persoane sunt mai putin tolerant, recunosc, poate si pt faptul ca asta nu este un site in care sa educi oameni, care sunt sunt, care nu...nu. Propunerea de a fi moderator nu-mi displace, de fapt am mai acceptam si asta iarna dar nu s-a realizat, din diferite motive, dar accept din nou, doar ca din aceasta vara n-o sa mai pot intra in cursul saptamanii aici decat seara, in timpul zilei n-o sa mai am timp, dar sa fac schimbul 2 spre 3 cu mare placere:). Cu facebook nici eu nu prea ma impac, am cont dar n-am mai intrat de 1 an si jumatate, vom vedea, pana atunci mi se pare o idee buna sa-si realizeze cont cei care comenteaza in mod constant pe aici dar n-au facut-o din diferite motive.
    11 1
  • inexorabil
    On topic: pana la urma, m-am dat si eu pe brazda, in sensul ca sunt de acord cu incetatenirea globala a masinilor "eco", adica ori sa mearga cu biocarburanti, ori sa fie hibride, dar nu 100 % electrice! Problema ar fi: oare si mentalitatea noastra de ansamblu va capata valente ecologice? Iata un exemplu graitor de posibila si flagranta neconcordanta: sa ma declar in gura mare dusman inversunat al poluarii de orice fel a naturii si adept fervent al masinilor nepoluante, dar, ori de cate ori m-as duce la picnic sau as campa in medii naturale, sa las in urma mea, nepasator, munti de gunoaie......Sau: masina ta respecta permanent mediul, dar fumul tau de tabagiu inrait......nu. In concluzie, daca este bal, atunci bal sa fie pe toata linia frontului.
    7 1
  • Mircea, sunt convins ca de multe ori nimeni nu monitorizeaza site-ul asta pentru ca nici nu aveti cum. Insa anumite masuri de scadere a elanului a unor... nici nu stiu cum sa-i numesc, sunt binevenite. Mai ales ca asa ceva nu se intampla de ieri, de azi. Stiu ca si mie mi-au fost sters comentariile uneori si niciodata nu am comentat, pentru ca daca eram in locul vostru la fel faceam si eu. Dar cand te pui cu nebunul parca devii mai nebun ca el.
    Sincer sa fiu mi-ar face placere sa fiu moderator. Insa chiar nu am timp.
    Imi pare rau ca s-a ajuns pana aici insa e bine ca ati vazut si voi lucrurile astea. Mircea, succes! :)
    13 3
  • Din pacate, aici s-a ajuns. Imi pare rau pentru echipa Automarket, cand mi-am facut cont aici, lucrurile nu luasera o astfel de intorsatura. Desi nu am mai comentat de ceva vreme, am dorit sa scriu acest mesaj de ceva timp, voi lamuri imediat de ce. Am gasit acum ragazul necesar.

    Sunt de acord cu aceia care isi doresc comentarii civilizate despre automobile, comentarii frumoase, fara ranchiuna si orgolii. Este loc pentru toti fanii auto pe planeta. Am cunoscut si cunosc oameni care prezinta emisiuni auto, piloti de raliu, editori de reviste auto. Mereu am gasit la ei o trasatura care da echilibru si anume modestia. Nu spun asta ca sa-i laud si sa ma laud, pentru ca stiu ca mandria este un pacat. Chiar un pacat de moarte. Spun asta ca sa prezint o realitate, ceva normal. Asa cum mi-as fi dorit sa vad si in aproape toate comentariile de aici. Cred ca de cand am cont aici, am adresat din cand in cand apeluri la calm si buna intelegere. Cu unii nu se poate rezolva nimic in acest sens pentru ca, asa cum spunea un om intelept, in vreme de pace, acela care este razboinic, se va napusti asupra lui insusi. De asemenea, mai spunea sa aiba grija cei care scruteaza intunericul, pentru ca si intunericul le va scruta fundul sufletului. Sau sa aiba grija cel care se lupta cu monstrii, sa nu devina el insusi un monstru... Cred ca lupta cea mai grea a omului este cu sine insusi, cu defectele sale, tocmai de aceea fiecare este atat cat poate. Nu as spune despre unii ca sunt nebuni, pentru ca asa cum este scris, nu este bine sa ne adresam cuiva in acest fel, fara sa fim dispusi sa-l ajutam sa iasa din acea stare. Care poate sa fie temporara, din cauza ca merge intr-o directie nepotrivita... Sunt vremuri tulburi si nu se poate face educatie cu forta, ci cu vorba buna. Daca este dat sa fie, vine momentul cand omul se poate indrepta. Nu noi decidem acest lucru, chiar daca ne dorim normalitate si echilibru. Mai este necesar sa-si doreasca asta si cei care depasesc masura, doar asa se poate intampla sa se vada schimbari evidente.

    Ma amuza intr-un fel ca scriu acest comentariu la un articol despre Ford... Am adaugat la avatar sigla Ford nu neaparat ca numai aceasta este marca pe care o simpatizez. Nu fac reclama si recunosc deschis ca imi plac toate masinile bune, care au scris istorie si care au reusit sa faca proprietari fericiti. Imi place de exemplu si marca Subaru (mai ales Impreza), Honda (mai ales Civic), Nissan (mai ales Qashqai), Renault (mai ales Renault 5, cum am avut candva) si exemplele ar putea continua, pentru ca sunt foarte multe. Nu are rost sa tratam masinile ca pe lucruri cu care ne mandrim si sa facem un capat de tara cand cineva cauta sa atace marca preferata. Sunt multi oameni priceputi in domeniul auto, care prefera si masini din clasa mica, sunt piloti de raliu care spun ca nu este nevoie sa conducem un automobil cu sute de cai putere, pentru a avea un zambet pe fata. Sa invatam deci de la acesti oameni deosebiti, ca avem ce invata.

    Ca sa revin la motivul pentru care scriu acest comentariu, precizez ca nu mai doresc sa activez pe acest site. Motivele sunt descrise in randurile de mai sus. De fapt, am trimis doua cereri in acest sens pe adresa de contact a redactiei Automarket (le am inca pe e-mail), in datele de 15.03.2013 si respectiv 7.04.2013. Va rog din nou sa-mi fie sters contul, asa cum am scris in ambele cereri. Daca se putea sterge de catre utilizator, procedam personal astfel. Dar nu este posibil. Sa ramana comentariile postate pana acum inclusiv acesta, poate vor fi de folos cuiva, in sensul bun. Sper ca de data aceasta sa-mi fie indeplinita rugamintea, nu regret decizia luata si este a treia oara cand rog in scris sa-mi fie sters contul. Asa am hotarat, respect munca echipei automarket si va urez sa reusiti sa obtineti un site mai curat, in care sa apara cat mai multe comentarii frumoase si civilizate.

    Probabil o sa mai citesc stirile si posibil ca o sa caut sa mai dau un sfat la rubrica de raspunsuri, insa doar atat.
    Va urez tuturor succes si spor, multa sanatate si toate cele bune!
    12 2
  • ontopic
    ford in state au 295 average...
    cata ipocrizie!
    http://docs.nrdc.org/energy/files/ene_08120801a.pdf pagina 5
    4 3
  • yoyo@Mircea
    Domnule Mircea, dc luati decizia asta aveti tot respectul meu! De multe ori m-am lasat si eu la nivelul nebunului luand alte nickname-uri intr-o incercare nebuna/proasteasca de a-l combate ... cateodata enough is enough si ajungi sa faci si lucruri nesabuite!
    11 1
  • inexorabil
    @Octav72, nu-i nevoie sa te retragi! Regret foarte mult incidentul din trecut dintre noi doi......Poti sa-ti concepi linistit textele, cu mine n-ai avea absolut nicio disputa si, de fapt, nicio problema! Si n-o sa te "atace" nimeni, ai cuvantul meu si il rog pe Mircea sa fie martor la asigurarea mea. De fapt, acei dezaxati care vor mai incerca sa improste cu hidosenii, precum (vid, nu-i dau numele de sinistra amintire, caci ma prostise si pe mine), vor fi radiati automat de catre echipa AM. Mircea s-a hotarat sa puna piciorul in prag si eu cred in seriozitatea lui!
    Este notabil faptul ca admiri Ford asa cum se cuvine. Eu, unul, recunosc deschis ca GM nu este capabil de bijuterii precum GT si Transit (fiecare pe segmentul sau). Nici sa probeze gena lui Ford de la raliuri. Dar, ma rog, opiniile pot fi subiective, de la caz la caz. Stiu ca esti sincer si ca iti place sa pledezi pentru echilibru, relevanta si decenta. Insa nu stiu daca tu crezi in sentimentul crestinesc al iertarii......Este tot ce-ti cer de la constiinta la constiinta, daca nu ti se pare o doleanta costisitoare sau imposibila. Pasiuni plamadim toti, mai rationale sau mai instinctuale, dar depinde cum intelegem sa le strunim la vreme......
    Bafta multi-laterala si nadajduiesc sa revii in forta in familia Automarket :)
    11 1
  • AndreiRN
    Pacat.
    Miroase a cenzira si pe aici si ........
    Va luati si voi dupa NSA.
    3 11
  • Heh,heh,heh....Andrutza se teme ca cenzura automarket o sa-i stearga si lui "chinezariile".Pardon.Am vrut sa zic comentariile.Asa este .Pacat ca nu vom mai fi(sper)intoxicati de atata manageriat.In fiecare dintre noi ar trebui sa fie un pic de autocenzura sau NSA,daca vrei tu.Asta se numeste bun simt.Trebuie ca tie iti pare rau ca @yakuza si-a facut seppuku.Halal!
    8 0
  • OK.

    @inexorabil, imi cer scuze pt comportamentul meu, dar nu mai suportam niste asemenea '' dezinformatii '' din partea unora de pe aici, asa ca am fost nevoit sa joc cu aceeasi moneda. Cum unii folosesc cate 3,4 aliasuri dc sa nu folosesc si eu ca sa ne contrazicem de la egal la egal, si i-am ''mirosit '' pe cei care fac asta, in special fanii '' Renault '' si multi altii. Drept urmare m-am gandit sa ripostez cu aceleasi arme.
    Te rog sa ma scuzi daca te-am facut sa te simti ''prost'' , dar chiar nu mai suportam asemenea ironii . Pt mine ramai chiar si acum un om de nota 10, oricate critici as primi in acest moment de la tn pt aceasta ''patanie '' la fel si @LauCalin . Recunosc ca am gresit Va salut !
    6 9
  • @inexorabil, te asigur ca am sentimentul crestinesc al iertarii, atat de la constiinta la constiinta, cat si de la suflet la suflet, de la om la om. Credinta ne poate salva. Iar supravietuirea inseamna pastrarea si inmultirea binelui din om. Cred in a trai frumos, ceea ce mi-am dorit mereu sa se vada si in comentariile de aici, atat cele personale, cat si ale celorlalti utilizatori. Nu renunt la acest mod de viata. Si nu iti face probleme, stiu sa iert si sa merg inainte. Daca am suparat pe cineva, imi pare rau. Este valabil si pentru @zarnesteanu, omul isi facea la un moment dat probleme ca poate si din cauza lui, am decis sa postez mai rar comentarii. Tot ceea ce s-a intamplat a trecut si nu sunt suparat pe nimeni de aici. Raman la decizia luata, de a nu mai comenta, nu invinovatesc pe nimeni pentru acest fapt. Si raman desigur pasionat de automobile. Multumesc pentru gandurile bune, daca intr-o zi voi constata ca s-a facut curatenie pe acest site, poate o sa revin. Este un gand de bine si nu o conditie, rog sa fie inteles ca atare. Imi plac discutiile civilizate si-mi doresc ca aceasta comunitate sa devina una zambitoare, nu una care are numeroase lupte interne si inutile. Cand oamenii inteleg ca asa este bine sa se discute, restul vine de la sine :)

    Daca tot am mai postat un comentariu, sa spun ceva si la subiect. Salut initiativa Ford, de a reduce emisiile poluante. Nu vreau sa sune a reclama, insa am mers cu un Focus echipat cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP si am fost placut impresionat. Motorasul trage bine de la turatii joase si este destul de silentios. Vibratiile la relanti sunt foarte mici, aproape imperceptibile. Ceea ce-mi spune ca au reusit un motor echilibrat, chiar daca este in configuratie de 3 cilindri. Mentionez ca acel Focus avea cam 12.000 km la momentul in care am constatat aceste aspecte si m-a pus pe ganduri in privinta motoarelor turbo de cilindree mica. Voi vedea cum sta si la fiabilitatea in timp, pentru ca masina este a unui prieten de familie.
    Pe de alta parte, un documentar foarte interesant pe care l-am vazut nu cu mult timp in urma, spunea ca masinile sunt responsabile pentru numai o cincime din poluarea mondiala. Restul poluarii este reprezentata de industrie, de avioane, vapoare si toti marii consumatori. Mai se spunea in reportajul acela ca daca ar scadea consumul mediu la jumatate pentru masinile care consuma cam 15l/100 km (deci sa scada la 7,5l/100 km, valabil mai ales pentru masinile de peste ocean), poluarea produsa de automobile ar scadea la jumatate si nu ar mai reprezenta a cincea parte din poluarea mondiala. Deci orice initiativa in acest sens este binevenita.

    Sa auzim de bine, aveti grija de voi. Succes!
    8 0
  • Nu tine mai draga Robert, nu ai facut decat sa aduci deservicii marcilor japoneze, mai intra si fanii renault cu alte nicku-uri, dar tu ai facut altceva, se cheama obsesie, te-ai simtit bine vineri cu injuraturile si jignirile la adresa mea? Ai ripostat? N-ai reusit sa "ingenunchezi " pe nimeni cu argumentele tale, oricum ai ripostat foarte prost, nu esti apreciat nici pe celalalt site, niciodata nu vei fi, eu zic sa faci o pauza pt un control de rutina, esti "nefiabil".
    12 2
  • Robert_444
    Dane, nu sunt apreciat pe celalat site ? :)) . Pai in primul rand nici nu vrea, iar in al doilea rand nu sunt '' apreciat '' intr-adevar si stii de cine ? De cei de '' spetza '' ta, restul mai citeste bine argumentele fiecarui user .Ai sa vzi si fanii Subaru, care sunt deacord cu concluziile mele, dar din nou nu asta ma intereseaza.Si oricum daca erau inutile comentariile mele, nu se mai oboseau unii sa imi raspunda. Nu eu te-am injurat, ca orice om '' mai aM si frati '' , deci aici faci o confuzie scuza-ma.
    aI respectul meu domnule Dan , numai bine !
    1 9
  • scuzati
    vreau*........emotiile :D
    1 0
  • Nu ma mai intereseaza ce te intereseaza, nici tu nu mai stii ce te intereseaza, insist cu acel control, iar fanii Subaru este unul singur ca sa zic asa, si te-a taxat si el in multe randuri, poti sa lauzi toyota si lexus si-n alte moduri, repet, asa nu aduci decat deservicii, efectul este contrar.
    9 3
  • Robert_444
    Nici pe mine nu ma intereseaza ca intri si faci tu mult spam acolo si ca postezi cu '' nume '' fals, dar asta e treaba ta. Ti-am spus te respect pt faptul ca esti un fan ''auto '' , si ca persoana daca te-as vedea in realitatea. Nu tin dusmania pe nimeni, nu sunt un fitos si pot bea un suc cu oricare sofer adevarat de aici.
    Cat despre userul @VB_1One '' fan '' subaru, nu am avut niciodata divergente cu el, doar ne-am impartit niste argumente mai greu de inteles pt fiecare, dar pana la urma ne-am facut intelesi. Ai vazut gresit crede-ma domnule Dan :D

    Si sunt multi altii, nu le mai dau nume, care chiar suntem in comun de acord unii cu altii. Ca sunt 2, 3 care nu sunt de acord cu mn e treaba lor nu ma intereseaza de asta avem dreptul la opinie sa ne spunem opinia buna/rea si sa ne impartim idei si sfaturi. ,, Cu respect si scuzele de rigoare in numele fratelui meu, care a vb pe un ton mai putin '' agreabil '' .
    1 10
  • Care nume fals omule?:) . Ai depasit orice limita de nebunie, tu cu 7 nicku-uri vorbesti de mine ca am nume fals, stiai bine cine sunt, EU ti-am zis, pt ca devenisesi nesimtit, aberatiile tale nu m-au facut sa intru acolo, dar faptul ca mai si plagiai ,da, m-a facut sa-mi fac cont asa cum ti-am spus. Fratele tau imaginar poate, m-ai injurat de prea multe ori cu @mafia si @suedezul, las-o balta, acum nu inteleg dc mai intri aici, ca sa ce? Esti bolnav, du-te si te trateaza.
    9 2
  • Robert_444
    Ia priviti domnule @Mircea, cum vorbeste un fan '' BMW '' frumos nu-i asa ? Eu l-as aplauda pt pledoarie.

    Cu nickul@mafia nu ti-am vorbit urat, doar ti-am atras atentia ca gresesti , a fost asa ca o '' palma '', dar am fost rabdator cu tine si te-am raspus pe un ton cat se poate de calm in diverse randuri in care chiar nu aveam chef de polemici.Insa pentru unii comentatori care probabil nu au facut km cu fata cati am eu cu spatele si pt, cei ce se pricep pe aici extrem de tare la motoare si masini nu am vrut sa intru in polemici si nu vreau sa le dau nici un sfat desi probabil sunt niste copii cu multe fite si ar trebui sa ma cobor la plimbatul cu bicileta si la mestecat suzete.
    Nick-ul @suedezu, ti-am mai spus a fost facut la misto, la caterinca, dar hai sa incheiem, nu cred ca voi mai comenta pe aici foarte mult, doar din trecere si atat, imi dau '' demisia '' . Sper sa fi multumit ! Acum sper ca ai inteles ca nu eu te-am injurat ci fratele meu. Dar exact cum am spus imi cer scuze in locul lui, ce vrei mai mult ?
    3 11
  • Robert_444
    Mai poti Dane ? Nu ai terminat nici acm cu rautatea de a fi credibil ? Mai intervin-o mult pe PA, cu siguranta vei face mult haos asa si te vor bana definitiv.
    2 9
  • Robert_444
    Esti mandru domnule @Valentin Ghionea adica Dan,de ce ai facut pe site-ul basarabean ? Au intervenit cei din redactie pt circul pe care l-ai facut si minciunile spuse in public. Exact cum au spus si ei, daca vrei sa imi tragi o '' palma '' morala fa-o prin chat la sectiunea '' CLUB '' numai nu mai face spam la rubrica de STIRI. Sper ca esti multumit.
    3 7
  • De ce ford critica UE deoarece motoarele ford polueaza mai mult de 95 g/km si cele disel si cele pe benzina mai ales 1.0 ecoboost cu care se lauda americani
    1 0
  • americanii se uita in gradina altora si nu se se uita la tractoarele lor de masini ce polueaza ingrozitoor
    in america nu poti sa stai mult in urma unui diesel sau chiar camioanele pe benzina , scot un fum si put ingrozitor
    in america si 40 $ in plus treci testul de gaze ca altceva nu-ti controleaza , in canada nu au revizie tehnica (numa cand o cumperi)
    oare cum stau aia de la ford sub limita cu motoare de 5.7 ? cu consum de 22%
    0 2
  • @Octav72 ...

    nu-s de mult timp pe-aci ... comentariile tale nu le-am prea vazut pe-aci ca tu te-ai retras de prin zona ...
    dar iata ca azi, intimplator, ti-am citit unul ... si asa cum am facut mai demult cu @inexorabil, fac acum cu tine :

    te rog sa ramii !!!

    chiar de mai rar, dar nu te retrage complet !

    din ce scri mi se pare ca esti un om care are niste repere moral-crestine ... asta pe linga ca ai pasiunea pt automobil ... si o respecti, adica nu tavalesti in noroi ideile altora, chiar de tu nu esti de acord cu ele ! bravo ! asa trebuie sa ne purtam toti ! civilizat !
    am gasit pe-aci citiva oameni de valoare ... te rog nu le imputina numarul !!!
    probabil ca nr lor e mult mai mare decit al celor ce-mi vin acum in minte ... te rog, ramii cu noi ! nu da inapoi tocmai acum cind si @AM incearca sa faca ceva curatenie !!!
    pune si tu umarul alaturi de ceilalti ... timpul ne va arata ca stradania noastra nu va fi fara rost !

    de ramii ori ba, iti doresc drumuri bune sa ai !

    de vrei, intreaba-l pe @inexorabil tilcul urarii mele, ca lui i-am explicat, prin e-mail ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru