Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Ford Edge, rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, debutează la Frankfurt

Publicat Joi, 10.09.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 10
Ford Edge, rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, debutează la Frankfurt - Poza 1
Ford Edge, rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, debutează la Frankfurt - Poza 2
Ford Edge, rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, debutează la Frankfurt - Poza 3
Ford Edge, rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, debutează la Frankfurt - Poza 4
Ford Edge, rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, debutează la Frankfurt - Poza 5
Ford vine cu toată gama de SUV-uri la Salonul Auto de la Frankfurt. Noutatea principală este Edge, fratele mai mare al lui Kuga.

Ford Edge își va face debutul european în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Edge este un SUV de segment D, cu platformă globală, care se încadrează în gamă deasupra lui Kuga și este rivalul direct al lui Volkswagen Touareg, printre alții. Modelul este prezentat drept cel mai avansat SUV creat vreodată de marca din Michigan și este oferit pe Bătrânul Continent în compania a două motorizări 2.0 TDCi, de 180 CP și de 210 CP. Unitatea de 180 CP este oferită în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, în timp ce propulsorul de 210 CP primeşte o automată cu şase trepte. Clienții vor putea comanda atât versiuni cu tracţiune faţă, cât şi versiuni cu tracţiune integrală.

Ford vrea să-şi tripleze vânzările de SUV-uri după lansarea noilor EcoSport şi Edge

Edge, EcoSport și Kuga însumează oferta de SUV-uri de la Ford.

Urmareste Automarket
Edge împarte platforma cu Mondeo și are un design inspirat de la conceptul cu același nume care a fost prezentat în noiembrie 2013 la Salonul Auto de la Los Angeles. Dotările de siguranţă standard includ centuri spate cu airbag-uri integrate, airbag integrat în uşa torpedoului şi multe altele, pe lângă clasicele airbag-uri şi sisteme de control ale tracţiunii şi stabilităţii.
Mai mult decât atât, Ford propune mai multe sisteme care să ajute şoferul să abordeze virajele în siguranţă în orice condiţii şi să evite accidentele pe cât posibil. Din punct de vedere tehnic, știm că suspensia faţă este de tip MacPherson, în timp ce puntea spate are suspensie independentă integral-link.

Ford Kuga primește noutăți la interior odată cu Salonul Auto de la Frankfurt.

Ford Ranger facelift debutează la Frankfurt în fața publicului european

La nivelul habitaclului, Ford Edgese bucură de un sistem multimedia Sync 2 cu ecran cu diagonala de opt inch și sistemul MyFord Touch. Edge poate fi echipat cu unul dintre cele mai mare plafoane panoramice din industria auto din punctul de vedere al suprafeței vitrate, iar interiorul poate găzdui șapte persoane, o facilitate din ce în ce mai des întâlnită în segment. Alături de Edge, Ford va avea în standul său de la Frankfurt și modelele Kuga și EcoSport. Frații mai mici ai lui Edge beneficiază de câteva actualizări, Kuga fiind oferit cu un interior revizuit și noi culori, în timp ce EcoSport a "scăpat" de roata de rezervă montată pe ușa hayon-ului, are o dinamică îmbunătățită și este oferit cu mai multe dotări.

Ford EcoSport - informaţii şi galerie foto cu noul rival al lui Nissan Juke

Ford a renunțat la roata de rezervă montată pe hayonul lui EcoSport.

Via Ford


Comentarii (10)

  • petrush
    arata bine sieste interesanta. poate fi masina pe care o asteapta multi in locul unui tuareg cu 4 cilindri
    16 17
  • Personal imi place mai mult decat touareg. Astept sa-l vad pe viu.
    16 9
  • @petrush
    Se scrie Touareg nu Tuareg si nici macar nu au in gama vre-un motor cu 4 cilindri asa ca nu pot concepe cine ti-ar putea da like la aberatiile tale...
    18 8
  • someone
    nici eu nu il vad concurent a lui Touareg, decat la dimensiuni. modelul VW are motoare benzina si diesel atat V6 cat si V8, pe cand ford-ul vine doar cu un singur diesel de 4 cilindri in 2 variante de putere.
    cutia de viteze, din nou handicap ford: 6 auto la ovalul albastru, 8 auto la vw. iar viitoarul Touareg cred ca va imbunatati si mai si acest aspect tehnic.
    dar revenind strict la masina si articol, si ignorand rivalitatea vw-ford, masina e cool, impunatoarea a la america pentru europa
    17 3
  • Mie mi se pare ca Ford Edge e un crossover pe cand Touareg e un SUV. Echivalentul Touareg-ului ar fi Explorer. Nu stiu daca VW are deocamdata un crossover pentru Edge.
    6 6
  • Design destul de tern, sa vedem si restul specificatiilor tehnice, dar ma indoiesc sincer ca va pune probleme touaregului...
    7 6
  • DIn fata nu arata rau, Dar nu stiu cum au reusit sa ii faca un spate atat de handicapat.
    6 4
  • Ma refer la EcoSport.
    4 2
  • din fata cam seamana (cel putin la grila) cu santa fe
    5 5
  • EcoSport e un mare esec pentru Ford, n-au vandut mai nimic. Adevarul e ca-i urat si proportiile/formele sunt ciudate. Handicapat, cum spune @abc
    Edge arata bine, insa dimensiunile cred ca sunt mai mici decat Touareg. Am vazut generatie veche pe strazile noastre si-mi amintesc ca nu era asa de mare. Oricum nu-l vad in numere atat de mari pe strazile noastre, precum Touareg. Va fi pe-acolo perdut pe undeva. Nu ofera o atractie asa pronuntata.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru