Ford face un sondaj pe Facebook pentru a alege sunetul lui Focus electric

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.07.2011
Ford le-a cerut părerea utilizatorilor Facebook în privinţa sunetului pe care să-l emită viitorul Focus electric. Constructorul american a pus la dispoziţie patru variante de răspuns.

Ford a decis să le ceară părerea utilizatorilor Facebook în privinţa sunetului generat de viitoarea versiune electrică a lui Focus. Aceasta va debuta în 2012 şi constructorul american va fi nevoit să o echipeze cu un sistem de generare automată a sunetelor, în vederea protecţiei pietonilor cu probleme de vedere. Pentru a atrage atenţia asupra modelului şi pentru a afla preferinţele consumatorilor, cei de la Ford au demarat un sondaj pe Facebook, punând la dispoziţie patru sunete potenţiale pentru Focus EV, fiecare cu o tonalitate diferită.

Cele patru sunete prezentate de Ford au fost realizate în baza cercetărilor în tandem organizate cu tehnicieni de siguranţă şi specialişti audio. Acest experiment, derulat de alţi constructori în materie de design sau de nume pentru alte modele, le va arăta celor de la Ford şi altor constructori care operează în acest domeniu care va fi gama de tonalităţi optimă pentru aceste vehicule.

Până în prezent, peste 250 de respondenţi au ales unul dintre cele patru sunete prin postarea unui comentariu pe pagina respectivă.

Din păcate, nu există încă un câştigător clar. Aparent, cei care au răspuns la sondaj nu sunt impresionaţi de ingeniozitatea celor de la Ford, spunând că primele trei sunete seamănă prea mult cu un avion/OZN, în timp ce al patrulea sugerează o defecţiune. Orice posesor de cont de Facebook poate vota în acest sondaj, fiind necesare accesarea link-ului dedicat şi un comentariu la însemnarea respectivă.

Sunet "A"

Sunet "B"

Sunet "C"

Sunet "D"

Via | MotorAuthority

Comentarii (16)

  • botul aduce a un baby aston? :)
    6 0
  • e clar
    daca ramane la latitudinea lui Alan Mullaly, sigur va alege sunetul de boeing 777... aviatorul lu'peste...
    7 2
  • *****
    A sau D
    0 3
  • Dr Felix
    nu-mi place nici unul
    Prea seamana a OZN-uri; dar probabil ca ne vom obisnui si cu asta.
    4 0
  • BaditzaEx
    D
    parerea mea ,cu toate ca si A suna bine dar parca e prea de avion ,iar B-ul intr-adevar parca este stricat :))
    4 2
  • balanel
    :))
    abia astept sa NU le ( fiind mai silentioase ) ,ca m-am saturat de automobilistii lu' Peste cu Passat-uri,Golf-uri si alte BeMeWe-uri cu nr de Bhulgaria care ambaleaza ca,cretinii la 11-2 noaptea ,intre 2-3 semafoare
    6 4
  • D
    dar nu e de nota 10
    4 0
  • the hep
    cit de ciudata e situatia ...producatorii auto incearca sa faca masinile cit mai silentioase, si chiar se intrec in cit mai putini decibeli . acum cind au o masina silentioasa, incerca sa o faca zgomotoasa.....ironic
    10 1
  • Opinie
    Sunetul A parca e de OZN, B e normal, C de avion iar D nu imi seamana cu nimic. Aleg B.

    @ the hep
    Lumea e obisnuita ca o masina sa faca zgomot. Va veni si vremea celor care n-o sa faca zgomot. Acum e necesar zgomotul. Altfel unii vor fi loviti de masini si vor spune ca n-au auzit-o venind (omita sa se si fi uitat - asigurat).
    4 2
  • abc_e?
    @the hep
    Pe mine era sa ma calce un Prius, deoarece nu l-am auzit cand traversam strada
    3 3
  • @abc_e?
    Atunci inseamna ca putea fi si o bicicleta si tot te lua pe sus. Te uiti in telefon cand treceai strada si te bazai pe auz?
    Eu unul ma uit de sapte ori pana trec strada. Si oricum in orasele mari unde e aglomeratie, un automobil e ca inexistent acustic si daca nu te uiti...
    5 0
  • Cred ca reproducerea sunetului acestei masini ar fi cea mai buna idee.
    Dacac nu ai masina macar sa-i sperii pe pietoni ;))
    http://www.youtube.com/watch?v=acTzxufCJzQ
    4 2
  • @LauCalin
    tipic cocalar
    cu idei din astea du-te-n desert, acel Shelby e plimbat si AMBALAT in desert ,NU printre blocuri sau ca sa < sperie pietonii >, pt pietoni in schimb eu i-as amenda
    2 2
  • IonIon
    toate suna bizar
    dar cel mai aiurea sunet este clar B,zici ca-i o rasnita sau nu stiu ce aspirator :))
    3 1
  • @@LauCalin
    Nu ma supar ca nu ai inteles ironia comentariului meu. Asa ca nu stiu cine e cocalar... eu unu' nu ma simt. :))
    Ideea era reproducerea sunetului unui motor clasic pe benzina sau diesel. In ziua cand vor fi pe strada numai masini electrice (daca vor fi vreodata) cred ca ne va fi dor de sunetul unui motor cu ardere interna, nu crezi? ;)
    2 1
  • the hep
    @abc
    si eu era sa patesc la fel cu un civic care era in mod electric . bine'neteles ca si eu ar fi trebuit sa fiu putin mai atent :P
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru