Ford Fiesta ar putea primi o variantă RS

de Sebastian Toma
Joi, 29.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford ar putea lansa o versiune RS a lui Fiesta în viitorul apropiat. Aceasta ar urma să fie dezvoltată de divizia Ford Performance şi este aşteptată să debuteze în 2017.

Ford Fiesta RS ar putea deveni o realitate în gama producătorului american peste câţiva ani, titrează britanicii de la Autocar. Versiunea mai performantă decât ST în gama Fiesta ar face parte din cele 12 modele pe care divizia de performanţă a mărcii a promis să le lanseze până la finalul acestei decade. Pentru moment, doar patru dintre cele 12 modele au avut identitatea deconspirată: Focus RS, GT, F-150 Raptor şi Mustang GT350, dar Fiesta RS ar putea fi cel de-al cincilea model din această gamă. Iniţial, varianta RS a lui Fiesta nu era o posibilitate confirmată de oficialii Ford, dar reprezentanţii mărcii au confirmat intenţiile de a lansa un model cu specificaţii superioare variantei ST.

Tyrone Johnson, şeful diviziei Ford Performance, a refuzat să specifice dacă viitorul model din gama Fiesta cu specificaţii superioare versiunii ST va fi un înlocuitor al acestei generaţii sau dacă este vorba despre o versiune RS. Cu toate acestea, pe lângă confirmarea intenţiei lansării unui model mai puternic decât Fiesta ST în această gamă, şeful Ford Performance a confirmat faptul că următoarea variantă va păstra şasiul actual al modelului, deci nu este încă vorba despre noua generaţie a lui Fiesta ST, ci despre un frate mai puternic al acestui model.

Esential 12 modele şi versiuni de performanţă va lansa Ford până la finalul acestui deceniu.
O altă noutate în gama ST de la Ford va fi lansarea unei versiuni PowerShift a lui Focus ST TDCi, aceasta din urmă fiind confirmată pentru debut la finalul lui 2015. Pe de altă parte, versiunea alimentată cu benzină a lui Focus ST nu are încă definitivată aprobarea pentru introducerea în ofertă a transmisiei PowerShift, deoarece reprezentanţii Ford nu sunt siguri că există o cerere suficient de mare pentru o asemenea variantă.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru