Ford Fiesta ST Concept - versiunea cu cinci uşi vine la Los Angeles

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.11.2011
Ford cochetează din nou cu ideea unui sub-compact de performanţă la Los Angeles, de această dată în varianta cu cinci uşi: Fiesta ST Concept.

Esential

180 de cai putere va oferi conceptul Ford Fiesta ST.

După ce a dezvăluit conceptul unui viitor Fiesta ST în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă, Ford continuă să dezvolte ideea unui sub-compact de performanţă şi pe continentul american. Dacă la salonul german am făcut cunoştinţă cu un hot-hatch în 3 uşi, la Los Angeles vom vedea un Fiesta ST Concept în 5 uşi.

Jost Capito, directorul departamentului global de performanţă Ford, a declarat: "Cu Fiesta ST Concept vrem să demonstrăm că performanţele noastre pot prinde viaţă. Fiesta ST Concept demonstrează, pe cât posibil, calităţile care definesc indicativul ST, destinat întregii game, nu numai unui singur model. Posibilitatea de a oferi acest model unui public cât mai larg este anticipată de acest nou concept."

Deşi Ford nu confirmă încă zvonurile privind producţia viitorului Fiesta ST, este aproape sigur că vom vedea pe stradă şi un frate mai mic al actualului Focus ST.

Asemeni conceptului cu trei uşi de la Frankfurt, creaţia aşteptată la Los Angeles vine cu un aspect frontal nou, cu o serie de modificări aerodinamice, cu o suspensie coborâtă, cu pasaje ale roţilor ceva mai largi şi cu jante de 17 inch din aliaj.

Sub capotă se va afla un motor EcoBoost de 1.6 litri, în patru cilindri, capabil să ofere 180 de cai şi 240 de Nm, resurse transferate punţii faţă cu ajutorul unei cutii manuale cu şase rapoarte. 

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru