Ford Fiesta ST debutează la Los Angeles cu cinci uşi şi 200 cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles noul Fiesta ST cu cinci uşi. Modelul vine cu 200 de cai putere şi 290 de Nm şi promite performanţe bune.

Epopeea noului Ford Fiesta ST începe în 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt. Acolo, Ford prezenta conceptul unui Fiesta ST cu trei uşi. La numai două luni mai târziu, Ford pregătea o surpriză şi pentru americanii prezenţi la Salonul de la Los Angeles: Ford Fiesta ST cu cinci uşi, tot în stadiu de concept.

În primăvara acestui an, cu ocazia Salonului de la Geneva, Ford ne-a pregătit versiunea europeană de serie a modelului Fiesta ST cu trei uşi. Am apreciat-o şi ne-am bucurat de cei 180 de cai putere anunţaţi de constructorul american.

Astăzi însă, privim cu invidie către surpriza rezervată de Ford pieţei sale locale. În cadrul Salonului de la Los Angeles, care şi-a deschis porţile astăzi, Ford a dezvăluit noul Fiesta ST cu cinci uşi în versiune de serie.

Esential 200 de cai putere oferă noul Ford Fiesta ST cu cinci uşi.
290 de Nm oferă noul Ford Fiesta cu 5 uşi.
7 secunde îi sunt necesare noului Fiesta cu cinci uşi pentru a atinge 100 de km/h.
De ce privim cu invidie? Pentru că americanii primesc acelaşi motor Ecoboost de 1.6 litri, dar ceva mai generos.
Unitatea cu patru cilindri garantează 200 de cai putere şi 290 de Nm. Asta înseamnă că peste Ocean, varianta cu cinci uşi va avea cu 20 de cai putere, respectiv 50 de Nm, în plus.

Resursele sunt suficiente pentru a oferi un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 7 secunde şi o viteză maximă de 220 km/h.

Pachetul stilistic exterior include jante de 17 inch, noi retuşuri aerodinamice, dublă evacuare şi deflector posterior. La interior Ford a pregătit scaune sport şi cusături contrastante.

La nivel mecanic, inginerii Ford ST au decis să coboare garda la sol cu 15 mm, să ofere o direcţie mult mai precisă, bare antiruliu şi adoptarea unui sistem Torque Vectoring pentru axa faţă. Sistemul ESP va fi şi el oferit cu trei niveluri diferite de intervenţie.

via Ford

Comentarii (7)

  • @AM: Garda la sol: coborata cu 15 mm, nu cm.
    11 0
  • Alex Radoi
    Nope, sunt 15cm, au facuto lowrider :)))))))))))))))))))))).
    6 0
  • Razvan
    Alecu_Ruso esti foarte destept.! 15 mm inseamana un centimetru jumatate. O Fiesta normala are o garda la sol de aproximativ 15 - 18 cm. Cum sa reduca garda la sol cu 15 cm? E o greseala. Se refereau la 15 mm.
    2 1
  • 2012 L.A. Auto Show Friday, November 30, 2012 to Sunday, December 9, 2012

    Pai nu a inceput inca
    1 0
  • BaditzaEx
    De ce 5 usi????, si pe Fiesta si pe Focus, variantele ST/ RS ar tre sa existe doar pe variante in 3 usi ( nu inteleg ), o caroserie in 3 usi pe langa ca arate altfel are si o rigiditate mai mare
    2 0
  • the hep
    discriminare pe fata: si noi, europenii, vrem 200 de cai, nu "doar" 180 :P
    3 0
  • Sunt curios la ce pret o sa vina. Si, evident, unde se va opri consumul. De obicei Fordurile pe benzina au consumuri care te sperie. Dar...poate au rezolvat problema asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru