Ford Fiesta ST - primele imagini oficiale

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 05.03.2012
Versiunea de serie a modelului Ford Fiesta ST a fost prezentat presei în această seară presei. Noul model este animat de un motor 1.6 Ecoboost de 180 CP.

Ford prezintă la Salonul Auto de la Geneva versiunea de serie a modelului Fiesta ST. În această seară au fost date publicității fotografiile oficiale cu modelul Fiesta ST în varianta cu trei portiere. Modelul de serie este aproape identic cu conceptului Fiesta ST cu cinci portiere ce a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt.

Versiunea de serie a modelului Fiesta ST va fi animată de motorul pe benzină turbo Ecoboost de 1.6 litri ce dezvoltă 180 CP și 240 Nm. Micul hot hatch accelerează de la 0 la 100 km/oră în șapte secunde, iar viteza maximă este de peste 220 km/oră.

Spre comparație, generația anterioară a modelului Ford Fiesta ST folosea un motor pe benzină de doi litri ce dezvolta 150 CP și accelera până la 100 km/h în 7.9 secunde.

Noua Fiesta ST a fost dezvoltată împreună cu divizia Team RS care a creat un șasiu ce are o gardă la sol cu 15 mm mai joasă decât modelele standard. La capitolul design, Fiesta ST prezintă toate elementele caracteristice Ford inclusiv grila trapezoidală pentru radiator.

Scaunele sport sunt furnizate de Recaro.

 

Via | Ford

Comentarii (5)

  • Ar fi frumoasa masina daca n-ar avea grila acea imensa si complet nepotrivita pentru o masinuta asa finuta. Farurile in stilul Focus se potrivesc pentru o masina cu tenta sportiva, dar grila nu, in niciun caz, e prea mare si degeaba. E ca si cand ar fi renuntat sa mai proiecteze masina si acolo, si au pus o gaura in loc.
    3 9
  • Daniel
    Mi as dori asa o jucarie, sunt convins ca in realitate grila aia arata mult mai bine si da o imagine mai agresiva masinii
    Din pacate in romania nu o sa vedem prea multe
    5 0
  • Subtire!
    E cam subtirel la capitolul putere in comparatie cu competitorii directi!
    Inclin sa cred ca e mai mult de imagine indicativul"ST".asteptam cu interes versiunea RS!
    1 8
  • @serd
    Si care ar fi competitorii directi? Polo GTI?
    4 0
  • Polo GTI .dar sa nu uitam de Clio RS 200 ,pe care deokmdata nu il intrece nimeni la clasa in care se incadreaza...desi noua fiesta are potential...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru