Ford Focus - cea mai vândută maşină din lume în primele 7 luni ale anului

de Bogdan Mirică
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că Focus este cea mai vândută maşină din lume în primele şapte luni ale lui 2012. Totodată, azi Ford serbează naşterea automobilului cu numărul 350 de milioane.

Deşi am trecut nu de mult timp de jumătatea lui 2012, Ford se laudă cu faptul că noua generaţie Focus este cel mai vândut model din lume anul acesta. Constructorul american susţine că în primele şapte luni ale lui 2012, Focus a fost cel mai vândut model la nivelul mapamondului, cu 522.821 de unităţi livrate.

Potrivit comunicatului oficial, Ford a vândut în medie, în fiecare lună, aproximativ 74.688 de unităţi. Din cele peste 500.000 de exemplare, 153.400 au mers doar în Europa.

Dacă cifrele sunt adevărate, Focus reuşeşte o victorie importantă în faţa unor adversari consacraţi cum sunt Toyota Corolla şi Volkswagen Golf.

Esential 522.821 de exemplare Focus a vândut Ford în primele şapte luni ale anului.
350 de milioane de automobile a produs Ford din 1903 până în prezent.
A treia generaţie a modelului compact a reuşit să bifeze un rezultat extrem de favorabil în primele şapte luni ale anului, cel puţin dacă ne gândim la performanţa de anul trecut.
Mai exact, în 2011, Ford Focus a consemnat 860.000 de exemplare vândute în toate cele 12 luni. În aceste condiţii, este normal ca aşteptările Ovalului Albastru să crească pentru anul în curs.

Odată cu această performanţă, Ford se laudă şi cu faptul că astăzi, în cursul dimineţii, un Focus asamblat la uzina Rayong din Thailanda, este automobilul cu numărul 350 de milioane produs de constructorul american din 1903 şi până în prezent.

Un adevărat record, pe care John Fleming, vice-preşedintele executiv al companiei, l-a caracterizat astfel: ”Gândiţi-vă, pentru un moment, la enormitatea numărului de 350 de milioane de maşini. Este echivalentul producerii unei maşini la fiecare 10 secunde, vreme de 109 ani. Dacă am pune cap la cap toate maşinile am ajunge până la Lună şi înapoi - de două ori”.

via carscoop

Comentarii (12)

  • NeaNelu
    Intotdeauna am considerat ca Focus a fost si este cea mai buna masina din clasa ei.
    Felicitari,Ford!
    29 27
  • un oarecare
    O fi nu contest!Eu m-am suit intr-unul si mi s-a parut plastic ordinar!Insa per total calitate/pret sunt ok!
    26 51
  • zarnesteanu
    Bravo Ford !!!

    O firma cu istorie grea si contributii uriase in industria auto.
    Focus mi-a placut intotdeauna, in special modelul nou. Nu inteleg de ce nu place unora la capitolul design. E o masinuta foarte faina si daca as cauta ceva la clasa asta, nu mi-ar displace deloc sa am una.
    28 30
  • o masina excelenta... mai ales trnul de rulare... paradoxul consta in faptul ca ford nu renunta la sistemul de injectie delphi in favoarea celui bosch... iar in romania aceste motoare in combinatie cu motorina proasta sunt adevarte pocnitori (la fel ca si motoarele renault de altfel)
    20 8
  • Tare urata masina asta. Urata cu crengi!
    9 32
  • au renuntat la injectia delphi de prin 2005 ...
    Acum tdci-ul foloseste injectie bosch sau siemens
    10 5
  • comentariile astea sunt a unor oameni frustrati ... care vad totul in alb sau negru

    dupa id vw ..probabil golf-ul e cel mai frumos ...restul in urate cu spume
    16 9
  • deoarece suspectez ca pe aici sunt si reprezentanti ai dealer-ilor auto care "arunca fumigene" ii rog pe cei care chiar stapanesc situatia sa se exprime: care sunt motoarele 1.6 tdci cu sistem de injectie delphi si care cu bosch, siemens (continental). de asemenea aceeasi intrebare si pt motorul 1.5 dci renault! unii spun ca versiunea de 105 cp ar avea bosch iar versiunile mai "puturoase" inclusiv de pe dacia logan ar fi in continuare "injectate" de delphi... e cineva care stapaneste situatia cu adevarat???
    7 0
  • frumos focusul...cea mai buna masina din clasa ei alaturi de mazda 3 si opel astra
    14 4
  • Calin_86_MD
    Ca sunt frumoase si confort in ele de-acord! Dar sunt si capricioase a naibii!
    7 6
  • @baghetarul
    vezi ca iluminarea se poate regla ... + nu stiu cum ai mers tu de ti-a luat 15l/100 ..poate cu viteza 1-a + frana de mana trasa :)
    3 4
  • loganul din 2008 incoace are bosch, pana atunci a avut siemens. din 2008 se foloseste bosch,dar nici astea nu sunt vesnice. Dragi utilizatori de masini diesel cu motoare common rail, folositi intotdeauna filtru de motorina original, nu va bucurati pentru 5,10,20 de lei mai putin la unul chiar si mann sau mai stiu eu ce. Folositi numai filtru cu care vine masina din fabrica. Toate bune.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru