Ford Focus RS primește pachetul exclusiv Option Pack: tracțiune îmbunătățită și design special

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Focus RS este disponibil împreună cu noul pachet exclusiv Option Pack, care aduce câteva noutăți de design și îmbunătățește tracțiunea prin utilizarea unui diferențial mecanic cu alunecare limitată.

Ford Focus RS, versiunea de performanță a poularului model compact, a primit un pachet exclusiv cu care va obține performanțe și mai bune pe circuitele de viteză.

Noul pachet poartă numele Option Pack, a fost dezvoltat de divizia Ford Performance și vine cu noutăți interesante atât la nivel estetic, cât și al performanțelor.

Astfel, din punct de vedere al designului, Focus RS primește un plafon negru mat și capace negre pentru oglinzi, în timp ce eleronul spate este de asemenea finisat în negru mat. De asemenea, Ford a implementat jante din aliaj de 19 inch cu o rezistență superioară la impact, iar la interior există scaune-scoică Recaro cu inserții de piele.

Din punct de vedere tehnic, pachetul Option Pack include o îmbunătățire a tracțiunii prin utilizarea unui diferențial mecanic cu alunecare limitată (Limited Slip Differential - LSD).

Astfel, diferențialul mecanic limitează cantitatea de cuplu trimis unei roți care experimentează un nivel redus de tracțiune la nivelul suprafeței de rulare și redistribuie cuplul către roata cu aderență mai bună pentru a contracara patinarea care ar afecta accelerația și stabilitatea. De asemensea, Focus RS cu Option Pack oferă Drive Modes, care include printre altele și Drift Mode Această funcție îi ajută pe șoferi să aibă derapaje controlate prin supravirare și să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde.

"Noul Option Pack pentru Focus RS ilustrează performanța accesibilă în cea mai reușită expresie a sa.

Îmbunătățirea caracterului dinamic de vârf în segmentul lui Focus RS nu a fost o misiune ușoară, însă inginerii Ford Performance au oferit un pachet capabil să stoarcă fiecare picătură din motorul EcoBoost de 350 CP", explică Leo Roeks, directorul Ford Performance pentru Europa.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru