Ford Focus ST Mountune redefineste performanta

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.09.2008
Kit-ul pregatit de Mountune Performance pentru Focus ST, imprima versiunii sportive trasaturile unui RS.

Divizia britanica Ford ofera pentru modelul sportiv Focus ST un pachet de performanta dezvoltat de echipa de tuning Mountune Performance. Estimat la 1420 de euro fara instalare, pachetul pregatit de Mountune include un ECU recalibrat, un nou intercooler si un nou filtru de aer.

Tunerul britanic reuseste astfel sa imbunatateasca considerabil resursele de sub capota, propulsorul Duratec de 2.5 litri oferind acum 260 de cai la 5500 de rpm, fata de cei 225 de cai din dotarea de serie. Cuplul motor creste si el simtitor, de la 320 la 400 de Nm, valoare resimtita inca de la 2500 de rpm.

Cum era si normal, performantele hatchback-ului evolueaza, sprintul 0-100 de km/h fiind imbunatatit cu 0.6 secunde pana la valoarea de 5.9 secunde. De asemenea, Focus ST poate accelera de la 0 la 160 de km/h in doar 14.1 secunde, un timp imbunatatit cu 1.9 secunde.

Pachetul de performanta pregatit pentru Focus ST beneficiaza de de o garantie de 20.000 de kilometri, care poate fi extinsa pana la trei ani sau 58.000 de kilometri, pe langa cea oferita initial de constructor pentru versiunea de serie.

Mountune Performance intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ofere clientilor Focus ST si un nou kit de suspensii sportive.

De asemenea, tunerii isi vor indrepta atentia si asupra altor modele din gama Ford.

via | WorldCarFans

Taguri: Focus, Focus ST, Ford

Comentarii (1)

  • Ford Focus ST
    Ford Focus ST
    This is a wonderful opinion. The things mentioned are great and
    needs to be appreciated by everyone.

    Ford Focus ST
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru