Ford GT a ajuns și în Europa: americanii au livrat și un exemplar construit special pentru persoanele cu dizabilități

de Cornel Șocariciu
Duminica, 11.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford anunță că a demarat livrările lui Ford GT și în Europa. Un exemplar construit special pentru persoanele cu dizabilități a ajuns în garajul unui pilot danez.

În luna aprilie a anului 2016, Ford anunța că peste 6.500 de fani au depus o cerere pentru a cumpăra noul Ford GT. Cu toate acestea, doar 500 de norocoși aveau să pună mână pe un astfel de model.

Acum, Ford GT a ajuns și în Europa. Unul dintre primele exemplare livrate a poposit în garajul lui Jason Watt, un pilot din Danemarca. Spre deosebire de toate celelalte exemplare livrate până acum, acest Ford GT poate fi operat doar cu ajutorul membrelor superioare. În 1999, Watt a suferit un accident în timp ce mergea cu motocicleta, iar în urma evenimentului nefericit, danezul a rămas paralizat de la piept în jos.

"Acest Ford GT este, probabil, cel mai rapid vehicul pe care îl vei putea parca pe locurile disponibile persoanelor cu dizabilități", a declarat Jason Watt.

Noul Ford GT folosește un motor V6 de 3.5 litri care produce 655 de cai putere la 6.250 rpm și 745 Nm. Viteza maximă anunțată de producător este de 347 km/h.

Comentarii (3)

  • Vezi ca or sa fie produse 1000, nu 500 de masini.
    0 1
  • Mai documentaza-te ! Sunt 500
    2 0
  • @nume "or sa"? :)) poate "o sa".
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru