Ford GT va avea prețul unui Lamborghini Aventador, iar producția va fi extrem de limitată

de Bogdan Mirică
Luni, 09.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford are așteptări mari de la viitoarea versiune de serie a supercarului GT. Americanii vor să ofere un model exclusivist, cu o producție limitată și un preț destul de piperat.

Ford a reușit să fure atenția vizitatorilor în cadrul celor mai importante saloane ale începutului de an: Geneva și Detroit. A avut nevoie doar de conceptul Ford GT, primit excelent de public și așteptat deja cu nerăbdare în versiune de producție.

Ford GT Concept: detalii oficiale

Constructorul american a simțit potențialul mediatic și a anunțat că modelul de serie va fi introdus la sfârșitul lui 2016. Până atunci însă, Salonul Auto de la Geneva a adus noi informații.

Dave Pericak, directorul diviziei Ford Performance, a declarat în cadrul salonului elvețian că viitorul Ford GT va avea un preț similar celui cu care se vinde acum Lamborghini Aventador, ceea ce înseamnă aproximativ 260.000 de euro în Europa și aproape 400.000 de dolari în Statele Unite.

Esential 250 de unități ale supercarului GT ar urma să producă Ford în fiecare an.
600 de cai putere este pragul de la care pornesc promisiunile pentru viitorul Ford GT de serie.
Prețul este justificat, având în vedere că vorbim despre un supercar adevărat, care promite unul dintre cele mai bune rapoarte putere/kilogram din lume.
Și tot pentru a justifica prețul, Ford susține că nu se va grăbi să producă cât mai multe GT-uri. Supercarul va avea o producție de 250 de unități pe an, adică un ritm similar și el modelelor exotice.

Ford vrea să monetizeze eficient cel mai bine păstrat secret al său, conceptul GT fiind ascuns într-un subsol al companiei pe toată durata dezvoltării.

Ford GT Concept, cel mai bine păstrat secret al companiei: maşina a fost dezvoltată într-un subsol

Totodată, americanii sunt conștienți că oferta lor pentru acest segment este una foarte atractivă: peste 600 de cai putere storși dintr-un motor V6 bi-turbo și un șasiu construit cu multă fibră de carbon și aluminiu. Adică exact ingredientele unei mașini sportive care poate sări de 200.000 de euro cu designul potrivit.

Comentarii (2)

  • si daca te gandesti ca e ruda cu fiesta, dar nu stiu daca isi impart butoanele de bord, ca la VAG
    5 2
  • Honda NSX, pare mai interesanta, cel putin din pct de vedere al pretului
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru