Ford imprumuta 18 miliarde dolari

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.11.2006
Ford a imprumutat suma de 18 miliarde de dolari, oferind garantii, in scopul redresarii financiare.
In incercarea de a depasi colapsul financiar in care se afla, gigantii de la Ford intentioneaza sa contracteze un imprumut in valoare de 18 miliarde dolari, oferind garantii pentru finantare.

Alan Mulally, noul boss de la Ford, avea ca principala indatorire sa stranga fonduri pentru restructurarea diviziei nord-americane a companiei. Decizia Ford de a-si garanta imprumuturile indica faptul ca investitorii solicita protectie impotriva unui eventual faliment.

Ford va oferi garantii pentru aproximativ 15 miliarde de dolari din noul imprumut. O linie de credit de 8 miliarde de dolari, cu garantii, va inlocui un imprumut de 6,3 miliarde de dolari fara garantii. De asemenea, Ford intentioneaza sa contracteze un nou imprumut cu garantii in valoare de 7 miliarde de dolari si unul fara garantii in valoare de 3 miliarde de dolari. Principalele garantii pe care Ford le va oferi sunt fabricile din Statele Unite. Alte garantii oferite constau in doua dintre cele mai profitabile divizii, Ford Credit, care acorda imprumuturi cumparatorilor de automobile produse de Ford, si Volvo.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru