Ford introduce costume de tip "Iron Man" pentru muncitorii de pe linia de asamblare

de Daniel Popescu
Duminica, 04.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
100 de muncitori de la uzina din Valencia a constructorului Ford vor utiliza costume exoscheletice pentru a ridica și manevra cu ușurință componente care cântăresc peste 3 kilograme.

Ford a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni implementarea unui proiect prin care 100 de muncitori sunt echipați cu costume exoscheletice care amintesc de cele utilizate în seria de filme Iron Man.

Producătorul american a realizat un exoschelet din materiale ușoare precum fibră de carbon și titan care îi ajută pe muncitori să ridice și să transporte orice componentă care cântărește mai mult de 3 kilograme în timpul operațiunilor desfășurate în poziții fizice dificile.

Rolul costumelor este să ofere protecție împotriva accidentărilor și oboselii, în condițiile în care afecțiunile musculo-scheletice reprezintă 61% din numărul total de boli profesionale la nivel european.

"Munca pe linia de asamblare a unei uzine auto necesită cunoștințe și abilități speciale, dar în unele cazuri poate însemna și provocări fizice. Exoscheletele ar putea părea elemente preluate din filmele SF, dar acestea pot să ajute serios la reducerea stresului fizic la care sunt supuși angajații noștri și la ușurarea sarcinilor fizice ale acestora", menționează Ford într-un comunicat de presă.

Pentru început, costumele exoscheletice sunt folosite de 100 de angajați ai uzinei pe care Ford o deține în localitatea spaniolă Valencia, acolo unde se produc Kuga, Mondeo, S-Max și Transit Connect.

Via Ford

Comentarii (3)

  • Nu cumva pentru a se misca mai repede ?
    4 5
  • atunci cind esti comandat de un robot trebuie sa te misti cu viteza pe care o da computerul
    2 2
  • Armata are demult asa ceva In special pentru transportul munitiilor, armamentului si alte echipamente.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru