Ford introduce o versiune sportiva pentru Fiesta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.05.2009
Ford Fiesta va oferi clientilor sai europeni un pachet de echipare sportiv, care imbunatateste manevrabilitatea dar si aspectul interior si exterior.

Ford incearca sa atraga de partea sa tinerii care isi doresc un hatchback sportiv de clasa mica. Divizia europeana a gigantului din State a pus in vanzare in Europa o versiune sportiva a actualului Fiesta, disponibila pentru varianta de caroserie cu trei usi.

Pachetul sportiv pe care Ford il va introduce pe Fiesta va fi disponibil pe versiunile de motorizare de 1.4 litri si 96 de cai si 1.6 litri si 120 de cai, ambele pe benzina. Pentru fanii diesel-ului, doar versiunea de 1.6 litri TDCi de 90 de cai putere va primi optionalele sportive.

Exteriorul va beneficia de un plus de sportivitate multumita listei bogate de accesorii: o grila frontala noua, o extensie pentru spoilerul fata, blocuri optice pe fundal negru, bosaje mai largi, praguri laterale, o buza pentru spoilerul posterior cu deflector inclus si un set de jante de 16 inch, din aliaj. La interior, accentele sportive sunt subliniate de scaunele sportive, volanul si manerul schimbatorului imbracate in piele.

Totusi, Ford si-a dorit mai mult decat o serie de accesorii estetice si a pregatit o serie de modificari care imbunatatesc si manevrabilitatea: a coborat garda la sol cu 9 mm, a intarit suspensiile si a inlocuit amortizoarele.

In plus, inginerii au introdus un nou sistem ESP, care poate fi decuplat complet.

via | CarScoop

Comentarii (3)

  • thenuts
    @1.6 tdci
    1.6`le asta TDCI nu e cumva 1.6 multijet de la fiat ? Ca acum daca au facut fiat 500 in colaborare cu asta ce mai are daca impart si aceleasi motoare?:))
    0 0
  • 1.6
    este motorul dezvoltat impreuna cu Peugeot
    0 0
  • andrei
    fiesta
    faina rau. bv lor, un model reusit(in special asta in 3 usi).
    da motorul este de origine PSA, cel de la fiat 1.6 Mjet are 105 sau 120 cp
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru