Ford, Jaguar şi Land Rover au semnat parteneriate cu constructori din China

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.10.2011
Corporaţia Jaguar Land Rover va construi maşini în China în baza unui parteneriat semnat cu cei de la Chery. Între timp, foştii proprietari ai conglomeratului britanic vor lansa o sub-marcă pe aceeaşi piaţă.

Oficialii Jaguar Land Rover au anunţat că vor construi automobile în China şi că au semnat un parteneriat cu chinezii de la Chery Automobile. Cei de la JLR îşi căutau de mult un partener în China, iar joint-venture-ul semnat cu Chery le permite să respecte regulile din China în domeniu, producţia de automobile fără un joint venture cu un constructor indigen nefiind permisă. Jaguar Land Rover se bucură de o extindere rapidă pe piaţa din China, având aproape 100 de reprezentanţe, alături de un nou showroom în Beijing, aşteptat să vândă 400 de unităţi pe an.

Încă de la început, chinezii şi britanicii s-au înţeles să vândă cu 40.000 vehicule Jaguar Land Rover în plus faţă de anul precedent, fără un termen anume pentru a atinge cota respectivă. Majoritatea unităţilor din respectiva cotă de vânzări aparţin mărcii Land Rover, iar restul vor fi reprezentate de Jaguar. Toate unităţile fabricate în China vor fi vândute doar în China. Chery Automobile este cel mai mare exportator de maşini din China, ceea ce face parteneriatul ceva mai ciudat.

Cei de la Chery erau pe cale să semneze un parteneriat cu Subaru, dar acesta a fost refuzat de guvern, din cauza legăturilor cu Toyota.

Ford va lansa o nouă sub-marcă în China alături de Mazda şi Chang’an Motors. Noile modele nu vor purta sigla Ford şi vor fi comercializate doar pe respectiva piaţă. Scopul celor de la Ford este creşterea profitului şi a cotei de producţie la nivel global fără să denatureze marca de bază prin preţuri de dumping şi modele ultra-low-cost. Ford va constru patru fabrici în China până în 2012, unde va construi modele Lincond, Ford şi modele ale noii sub-mărci, care nu are încă un nume. Rivalii de la Honda, Nissan şi Volkswagen au deja parteneriate în derulare cu constructori chinezi.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru