Ford Ka nu va avea o noua generație

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 24.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai probabil, modelul Ford Ka nu va mai avea o nouă generație. Ford se va concentra către dezvoltarea unui alt model global de clasă mini.

Ford nu va înlocui cel mai mic model din gama sa: Ka. A treia generație nu va exista, conform șefului departamentului de design Ford, Martin Smith, citat de publicația britanică Autocar. "Acest model nu produce nici un fel de profit pentru Ford și nu se potrivește cu noua filosofie a mărci numită One Ford", spune Martin Smith. 

"Nu va trece testele de impact pentru piața nord-americană, iar designul abordat de actualul Ford Ka a fost gândit doar pentru gusturile europene. Va primi un mic facelift, dar nu cred ca vom vedea și o treia generație a modelului Ford Ka", a completat Smith. Totuși, șeful departamentului de design a lăsat să se înțeleagă că Ford nu va renunța la un model de clasă mini. "Alan Mulally, CEO și președinte Ford, preferă modelele de clasă mică ce pot avea un impact global. Ford Ecosport este un bun exemplu. Este simplu, producția nu costă mult și poate fi vândut pe orice piață din lume", a mai spus Martin Smith.

Ford Ka este cel mai mic model din gama europeană a constructorului american. Prima generație a fost produsă între 1996 și 2008 și s-a dovedit a fi un succes european.

Pentru a doua generație lansată în 2008, Ford a preferat o colaborare cu grupul Fiat. Noua generație folosește platforma modelului Fiat 500 și este asamblat la uzina Fiat din Tychy, Polonia.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru