Ford Kuga primeşte un "frate" premium: Lincoln MKC

de Sebastian Toma
Luni, 14.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Ford au dezvoltat un nou concept Lincoln pe platforma lui Ford Kuga. Vorbim despre MKC, un potenţial rival al lui Mercedes-Benz GLK, destinat pieţei americane.

Lincoln, o marcă destinată exclusiv pieţei americane, a prezentat un nou concept la Salonul Auto de la Detroit. Vorbim despre MKC, un SUV compact bazat pe platforma noului Ford Kuga, care are rolul de a introduce această marcă pe un segment de piaţă foarte profitabil. În 2012, segmentul SUV-urilor compacte premium a crescut cu aproape 60 procente, spun cei de la Ford Motor Company, iar creşterea din ultimii patru ani se ridică la 200 procente. Cei de la Ford vor să reinventeze marca Lincoln, iar acest segment pare să fie oportunitatea perfectă pentru această mişcare.

Conceptul MKC este cel mai mic model Lincoln construit vreodată, având o lungime de 4.550 milimetri, o lăţime de 1.932 milimetri şi o înălţime de 1.607 milimetri. Ampatamentul conceptului de la Detroit este de 2.712 milimetri. În raport cu Ford Escape, versiunea americană a lui Kuga, modelul este mai lung şi mai lat, dar are un ampatament mai mic. Însă, cele două modele împart platforma, conceptul expus la Detroit fiind echipat cu un motor EcoBoost de 2.0 litri.

Cei de la Lincoln nu au specificat când vor lansa versiunea de serie a lui MKC, dar mai multe elemente ale acestui concept, printre care se numără interiorul şi motorizarea, sunt în versiuni aproape gata de producţie. Mai mult decât atât, blocurile optice, grila faţă, montanţii A, jantele din aliaj şi întreaga parte frontală par să fie gata de producţie, singurele elemente neobişnuite fiind la nivelul portierelor, care nu au mânere, şi la nivelul oglinzilor laterale, care au dimensiuni neobişnuit de mici pentru un vehicul de serie de acest gabarit.

Via Lincoln

Comentarii (4)

  • O masina foarte frumoasa. Mi-as cumpara asa ceva.
    19 8
  • Foarte frumoasa (si ca interior). Are insa aer de Mazda pe lateral, de Evoque in spate si de crucisetor Romulan din fata. Mie imi place insa pun pariu ca majoritatea clientilor din US care au banii respectivi se vor indrepta spre altele (cum de altfel se intampla si in prezent).
    7 8
  • antiqua
    da...foatre frumos ...dar parca tot pe evoque l-as alege.
    5 3
  • Slayers
    O masina tipic americana cu aspect robust si interesant mai ales in fata.Sa vedem ce succes va avea modelul la publicul de peste ocean caci in fond asta conteaza.Subscriu la ideea ca e pacat pentru ca nu e adus Lincoln si in UE! Cred ca ar avea destui clienti!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru