Ford lansează o nouă familie de motoare diesel de 1.5 şi 2.0 litri: EcoBlue va fi disponibil în 6 variante între 100 CP şi 240 CP

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat noua familie de motoare diesel EcoBlue care va fi disponibilă pe o gamă variată de modele în 6 versiuni, de la 100 CP până la 240 CP.

Ford a câştigat numeroase aprecieri şi premii pentru motoarele eficiente EcoBoost, în special pentru versiunea de 1.0 litru, iar acum a lansat o nouă familie de unităţi de propulsie diesel EcoBlue care să respecte normele Euro 6 din Uniunea Europeană.

Constructorul american susţine că noul motor cu 4 cilindri va "schimba regulile jocului" în privinţa eficienţei, a consumului de carburant şi a puterii ca urmare a unui proces "sofisticat" pentru reducerea emisiilor, care sunt mai mici cu peste 10% în cazul utilitarei Ford Transit.

Familia de motoare va înlocui vechea unitate TDCi de 2.2 litri şi va fi disponibilă iniţial în versiune de 2.0 litri, urmând ca ulterior să-şi facă apariţia şi o variantă de 1.5 litri, care va echipa probabil modele precum Ford Focus sau Ford Fiesta.

Urmareste Automarket
Din punct de vedere al puterii, EcoBlue va fi disponibil în 6 variante: cele de 100 CP, 105 CP, 130 CP şi 170 CP vor fi dedicate modelelor adresate publicului larg, în timp ce versiunile de 200 CP şi 240 CP îşi vor face apariţia pe modele de performanţă precum Ford Focus ST.

Noul motor a fost dezvoltat de inginerii Ford din Marea Britanie şi Germania şi, pentru început, va echipa modelele utilitare Ford Transit şi Ford Transit Custom.

"EcoBoost a creat un nou standard pentru motoarele pe benzină, mai mici, mai eficiente şi cu performanţe surprinzătoare.

Aceeaşi obsesie de a inova pentru client stă şi în spatele noii game de motoare diesel EcoBlue. Acest nou model sporeşte eficienţa consumului şi reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 10% în cazul Ford Transit", explică Jim Farley, preşedintele Ford Europa.

Via Ford

Comentarii (9)

  • lazarus
    Muicaaa... a înviat mortu' !
    7 17
  • someone
    in sfarsit un ford fiesta diesel de peste 100 cai....ca degeaba ai sasiu, directie si suspensie sport daca nu ai si motor pe masura
    19 7
  • Suna foarte bine.
    8 3
  • Rezistenta? 200.000 km maxim sau pana se termina garantia
    11 22
  • da mă, cum să nu ... eco :))))
    14 7
  • diesel "EcoBlue" ... Ei pe dracu !


    Ce ti-e si cu marketingul asta!
    12 6
  • ecoCancer?! 10% co2, in laborator? dar euro 6(noxe) in trafic?
    si "diesel sport" ? :/
    6 5
  • civilizatu
    bravo Ford
    6 2
  • Vad ca o gramada au comentat inaintea mea care carcotesc aiurea. Dieselul acesta de la Ford chiar este un motor curat. Blue vine de la faptul ca o sa aiba AdBlue, o solutie care chiar functioneaza in a face dieselurile curate. Aceiasi solutie pe care VW refuza sa o foloseasca in America, zicand ca dieselurile lor is mai smechere si nu au nevoie, si am vazut cat de smechere au fost. Nu confundati Ford cu VW. Astia de la Ford chiar au facut un motor care respecta normele Euro 6, nu minciuneli ieftine.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru