Ford lucrează la o caroserie care poate deveni luminoasă pe timp de noapte

de Bogdan Mirică
Marti, 14.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford lucrează la o tehnologie care presupune luminarea caroseriei pe timp de noapte. Aceasta ar urma să devină roșie în momentul unei frânări bruște.

Ford caută noi soluții pentru a ajuta mașinile sale să fie observate în trafic pe timp de noapte. Recent, constructorul american a înregistrat patentul pentru caroseria luminoasă, o idee care ar putea deveni realitate în perioada imediat următoare.

Patentul a fost descoperit de o publicație din Statele Unite și confirmă planurile Ford de a crea panouri de caroserie capabile să devină luminoase. Fără a intra prea mult în detalii tehnice, trebuie să spunem că fiecare bucată de tablă va avea aplicată un materiale care devine reflectorizant la stimuli luminoși. Fiecare parte de caroserie va avea un astfel de stimul luminos.

Urmareste Automarket
Spre exemplu, în momentul unei frânări bruște, viitoarele modele Ford ar putea reacționa astfel: portbagajul și panourile laterale s-ar înroși la fel de tare ca stopurile.
De asemenea, lumina galbenă a semnalizării ar putea fi înlocuită de aceleași panouri de caroserie luminoase. Acestea ar urma să se aprindă în cadența unei semnalizări clasice, pentru a indica direcția de mers.

Mai mult, culoarea mașinii ar putea fi schimbată în totalitate cu ajutorul acestor panouri de caroserie iluminate.

Rămâne de văzut dacă legislația va permite folosirea unei astfel de soluții ingenioase a nivel european și mai apoi global.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru