Ford măreşte producţia lui Fiesta pentru a răspunde cererii

de Sebastian Toma
Vineri, 04.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că va mări producţia lui Fiesta, model construit la uzina din Köln, Germania. Fiesta este cel mai bine vândut model al segmentului B din Europa.

Esential 200 de unităţi Ford Fiesta suplimentare va produce uzina Ford din Köln în fiecare zi lucrătoare.
Ford Fiesta, cel mai popular model de segment B din Europa, va fi produs în numere şi mai mari începând de astăzi, informează Automotive News citând oficialii mărcii. Mai precis, cei de la Ford au anunţat că au crescut cadenţa zilnică la 1.850 unităţi, cu 200 în plus faţă de formula anterioară şi au adăugat şase schimburi suplimentare în weekend, încă din luna februarie, pentru a răspunde cererii înregistrate de Fiesta pe piaţa din Europa. Vestea vine la o zi după ce uzina Ford din România a anunţat mai multe zile de oprire temporară a producţiei de vehicule în vederea adaptării la cerererea înregistrată pentru B-Max, un frate de platformă al lui Fiesta. Creşterea producţiei de Fiesta are loc la fabrica din Köln, Germania, locul care se zvonea că va fi reorganizat în 2017 şi ar fi putut să le asigure celor din Craiova o linie de producţie pentru modelul Fiesta.

2013: Ford Fiesta este cel mai bine vândut model de clasă mică din lume în primele nouă luni ale anului

Urmareste Automarket
Ford Fiesta a fost vândut în 292.640 unităţi în decursul anului trecut, cu patru la sută mai puţine faţă de anul 2012, potrivit datelor Jato Dynamics. Chiar şi aşa, subcompacta mărcii de origine americană a fost cel mai bine vândut model al segmentului B, ajungând pe al doilea loc în clasamentul vânzărilor la nivel european, după compacta Volkswagen Golf.
Potrivit datelor furnizate de institutul Polk cu privire la primele nouă luni ale anului 2013, Ford Fiesta este cel mai bine vândut model de segment B din lume.

Ford Fiesta este cel mai bine vândut model din segment în Europa.

Barb Samardzich, al doilea om ca importanţă în organigrama Ford of Europe, a declarat că uzina din Köln trebuie să-şi îmbunătăţească flexibilitatea producţiei de Fiesta, pentru a avea costuri competitive cu celelalte uzine Ford din Europa. Declaraţia a venit în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Automobilwoche cu privire la posibilitatea mutării parţiale a producţiei lui Fiesta din uzina localizată în cel mai important oraş din Renania, locul în care se află un nod de cale ferată esenţial în comerţul european, fiind la intersecţia văii Rinului cu principalele căi comerciale între zonele de vest şi de est ale Europei.

Presa germană: Ford Fiesta ar putea fi produs şi în România din 2017

Via AutomotiveNews (înreg.) | Ford

Comentarii (1)

  • Nu ma mira deloc,e cea mai buna masina din clasa ei.
    Poate ma insel dar cred ca Fiesta e cel mai bine vandut model din segment la nivel mondial,nu doar in Europa.
    24 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru