Feedback

Ford Mondeo intră în vizorul germanilor: versiunea cu motor diesel de 2.0 litri, suspectată de încălcarea normelor de poluare

Publicat Vineri, 11.08.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 5
Ford Mondeo intră în vizorul germanilor: versiunea cu motor diesel de 2.0 litri, suspectată de încălcarea normelor de poluare - Poza 1
Autoritățile germane vor verifica dacă versiunea cu motor diesel TCDi de 2.0 litri de pe Ford Mondeo utilizează un dispozitiv pentru trucarea emisiilor, după apariția unor suspiciuni la capătul unor teste.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scandalul emisiilor generate de mașinile diesel continuă la sfârșitul acestei săptămâni cu americanii de la Ford.

Publicația germană WirtschaftsWoche a anunțat că Autoritatea Federală de Transport (KBA) a decis să investigheze modelul Ford Mondeo echipat cu motor diesel TCDi de 2.0 litri ca urmare a apariției unor suspiciuni că mașina ar putea fi echipată cu dispozitive care să trucheze rezultatele emisiilor.

KBA a angajat un institut independent care să realizeze teste amănunțite cu scopul de a afla dacă există într-adevăr astfel de dispozitive sau dacă Ford a apelat la alte trucuri pentru a păcăli testele de emisii.

Autoritățile germane nu au comentat informațiile, însă acestea au fost confirmate de Ford, care afirmă că toate modelele și motoarele sale, inclusiv cele mai recente motoare diesel, respectă regulamentele actuale pentru emisii și nu conțin dispozitive software ilegale pentru trucarea emisiilor.

"Ford nu a trișat și nu a folosit trucuri. Niciun dispozitiv ilegal nu a fost folosit în sistemele noastre pentru modelele diesel", spune Gunnar Herrmann, șeful Ford Germania.

Via Automotive News


Comentarii (5)

 • "madalescu"
  8 20
 • 1 13
 • Anto: Buna ziua, as vrea acizitionez Volkswagen Jetta 2.0 TDI DPF Sportline 170... Raspunde
 • mircea badea
  2 6
 • @mircea b

  Momentan asta nu e ilegal
  5 2
 • Singurul "avantaj" in toata treaba asta e ca tovarasul @mascarescu mai are un rahat de mancat vreo cativa ani de-acum incolo.

  In rest, daca e sa puricam absolut toti constructorii, nu cred ca e unul singur care sa respecte normele in traffic real.
  6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru