Ford Mondeo va primi în 2019 o nouă generație de versiuni hibride: Mondeo break se va alătura gamei

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va lansa o gamă îmbunătățită de versiuni hibride pentru Mondeo începând din 2019, iar pe listă se află și varianta break a sedanului.

Ford a anunțat luni că va împrospăta gama de motorizări hibride a sedanului Mondeo în cursul anului 2019. În plus, noile motorizări hibride vor fi disponibile în premieră și pe versiunea break a lui Mondeo, comercializată sub numele Mondeo Wagon.

Pentru moment, constructorul american nu a dezvăluit datele tehnice ale noilor versiuni hibride, întrucât acestea vor fi anunțate mai aproape de data lansării în showroom-uri.

"Pentru mulți clienți, aspectul practic al versiunii Wagon este un criteriu obligatoriu de selecție a mașinii. Suntem astfel fericiți că putem anunța faptul că de anul viitor aceștia își vor putea reduce cheltuielile de la benzinărie cu ajutorul sofisticatului sistem de propulsie benzină-electric al noului nostru Mondeo Hybrid Wagon", afirmă Roelant de Waard, vicepreședinte de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

În prezent, versiunea hibridă a lui Mondeo mizează pe un motor pe benzină de 2.0 litri și 120 CP și pe un motor electric cu ajutorul căruia puterea totală a sistemului ajunge la 187 CP.

De asemenea, versiunea mizează pe un acumulator cu capacitatea de 1.4 kWh poziționat în partea din spate a scaunelor de pe puntea spate. Bateria este încărcată prin recuperarea a 90% din energia care în mod normal s-ar pierde în momentul reîncărcării.

Mondeo este primul model Ford care a primit versiune hibridă în Europa, iar aceasta este produsă la uzina de la Valencia alături de versiunile diesel și pe benzină.

Via Ford

Comentarii (1)

  • 138654
    Bateria este încărcată prin recuperarea a 90% din energia care în mod normal s-ar pierde în momentul reîncărcării.... cred ca ati vrut sa ziceti franarii

    Intrebare, daca stie cineva: sistemul asta al lui Ford este conceput de ei sau e luat sub licenta de la Toyota?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru