Ford nu va participa la Salonul Auto de la Geneva din 2019: "Vom lansa un nou model la un eveniment special"

de Daniel Popescu
Duminica, 01.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că nu va fi prezentă la Salonul Auto de la Geneva din 2019, întrucât preferă să lanseze un nou model la un eveniment propriu care va avea loc în primăvară.

Ford și-a stabilit deja o mare parte din strategia pentru lansările de modele din prima parte a anului viitor, iar americanii au luat decizia de a renunța la participarea la Salonul Auto de la Geneva.

Constructorul susține că investiția necesară pentru un stand la salonul elvețian nu este justificată. "Costă o sumă destul de mare de bani. Dacă nu obții suficiente beneficii în privința expunerii media sau a oamenilor de la stand, de ce să mergem?", se întreabă un purtător de cuvânt al companiei.

În schimb, Ford va organiza în primăvara anului viitor o nouă ediție a seriei de eveniente Go Further, în cadrul căreia va lansa un model nou despre care producătorul nu oferă încă alte detalii. Oficialii Ford menționează însă că principalul subiect de discuție va fi reprezentat de "vehicule electrificate". De altfel, este de așteptat ca Ford să dezvăluie primul său model cu sistem de propulsie micro-hibrid.

În anii trecuți, Ford a lansat actualizări pentru Mondeo, Fiesta și Mustang tot în cadrul propriilor evenimente Go Further, iar ediția de anul viitor va avea loc cel mai probabil într-o țară în care vânzările de modele electrificate sunt mari, cum ar fi Norvegia sau Olanda.

Ford a devenit astfel al doilea constructor care confirmă absența de la Geneva în 2019, după ce Volvo a făcut recent un anunț similar.

Ford nu va participa nici la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an. De altfel, lista constructorilor care nu vor participa la Paris a ajuns deja la 14 nume, cel mai sonor dintre acestea fiind de departe Volkswagen.

Pe lângă Ford, branduri de volum precum Ford, Nissan, Opel sau Mitsubishi au luat o decizie similară, la fel ca și producătorii premium precum Volvo sau Infiniti.

Fiat, Alfa Romeo, Jeep și Abarth, toate branduri din cadrul Alianței Fiat-Chrysler, vor spune și ele "pas" la această ediție. Lista este completată de nume precum Mazda, Subaru sau Lamborghini, însă nu este exclus ca în perioada următoare să apară și alți constructori cu decizii similare.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru