Ford pregateste Focus RS

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.12.2007
Ford a publicat prima imagine teaser cu viitorul model Focus RS, planuit pentru anul 2009.

Esential

280 CP va avea motorul de 2.5 litri supraalimentat pregatit pentru Focus RS.

Ford a confirmat intrarea in productie a versiunii Focus RS, inspirata din modelul de raliuri Focus WRC. Ford a publicat prima fotografie teaser cu viitoarea versiune de performanta a modelului Focus.

Conform informatiilor preliminare, sub capota lui Focus RS va sta un propulsor supraalimentat de 2.5 litri cu cinci cilindri imprumutat de la Volvo. Motorul va fi modificat si adaptat pentru Focus RS, urmand sa genereze o putere de 280 cai si un cuplu maxim de 541 Nm.

Ford Focus RS este conceptul sa concureze cu modele ca Mitsubishi Evo X sau Subaru Impreza STi. Nu doar motorizarea va reprezenta noutatea versiunii RS in gama lui Focus. Designul exterior va suferi o trecere de la filosofia kinetic catre elementele specifice masinilor de curse.

Viitorul Focus RS va fi dotat cu o grila frontala gigant, cu spoilere si aripi noi si prize de aer pe capota, pentru racirea motorului. De asemenea, vor fi efectuate modificari substantiale la sistemul de franare si la suspensii. Inceperea productie la Focus RS este proiectat pentru anul viitor, iar lansarea pe piata va avea loc in 2009.

Comentarii (3)

  • motorul nu este imprumutat de la Volvo ..ci luat de la volvo (ca volvo e a lui ford) :)
    In rest ce sa zic ...asteptam sa vedem ce avion de masina iese ..
    0 0
  • Victor
    Frumos motor. Oricum poate o fi putin mai performant decat rivalele sale de care vorbiti, dar la celelalte caracteristici sunt mai bune cele 2 firme, in special tractiunea renumita de la Subaru.
    0 0
  • pai si integrala nu are?
    Sincer daca nu are integrala nu prea vad ce rost au 280 de cai, peste 200 sunt deja in plus la tractiunea fata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru