Ford pregătește o nouă generație a sistemului său de faruri adaptive

de Sebastian Toma
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va lansa un sistem de faruri adaptive care utilizează și o cameră video. Acesta va susține șoferul prin iluminarea obiectelor care ar putea să intre în calea vehiculului.

Ford a prezentat două sisteme de faruri adaptive aflate în faza de dezvoltare. Acesta folosește GPS-ul și o cameră video montată în oglinda centrală pentru a ghida fasciculul luminos în funcție de terenul pe care îl străbate vehiculul. La momentul detectării unei intersecții, vehiculul lățește fasciculul de lumină pentru a-i asigura șoferului un plus de vizibilitate. Dacă intersecția a fost detectată de GPS, sistemul memorează locul și repetă acțiunea automat pentru dată viitoare când întâlnește situația.

Al doilea sistem prezentat de Ford are o cameră infraroșu în interiorul grilei frontale și este similar cu cel folosit de Audi și Mercedes-Benz în modul de funcționare. Pe timpul nopții, sistemul monitorizează marginile drumului și șoseaua pentru a descoperi dacă există obstacole sau oameni care ar putea să intre în contact cu vehiculul. În cazul în care este detectat un pericol, un fascicul luminos dedicat, proiectat dintr-un set de două LED-uri de înaltă putere amplasate în incinta proiectoarelor de ceață, iluminează obiectul suspect.

Urmareste Automarket
Pentru un plus de siguranță, șoferul primește și o notificare în bord cu privire la detectarea obstacolului.
Sistemul poate să detecteze până la opt obstacole simultan, dar ilumineaza doar două, în funcție de importanță și risc. Cei de la Ford au dezvoltat noile sisteme de iluminare la centrul lor European de Cercetare și Inovare din Aachen, Germania. Lansarea unui sistem de iluminare derivat din cele prezentate în acest material pe modelele de serie de la Ford este așteptată în anii următori.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru