Ford pregăteşte un hibrid care să rivalizeze cu Toyota Prius

de Sebastian Toma
Joi, 21.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va lansa în 2018 un model hibrid construit de la zero, care va lupta în segmentul lui Toyota Prius. Informaţiile vin de la surse din cadrul mărcii americane, viitorul hibrid de la Ford nefiind confirmat oficial.

Ford lucrează la un model hibrid de segment compact, spun cei de la Automotive News citând surse din cadrul mărcii americane. Acesta va fi primul hibrid dedicat al mărcii americane, însemnând o maşină proiectată de la început să folosească un sistem de propulsie hibrid benzină-electric. În prezent, hibrizii din gama Ford sunt construiţi pe platforme ale modelelor cu propulsie convenţională, bazate doar pe motorizări cu ardere internă, cele mai apropiate exemple fiind C-Max Hybrid şi C-Max Energi. Primul model electric modern al mărcii americane, Focus Electric, este bazat şi el pe o maşină echipată iniţial cu o motorizare cu ardere internă. Potrivit surselor citate de Automotive News, compania din Dearborn lucrează deja la proiectul cu numele de cod C240, care va fi construit pe viitoarea platformă globală, numită C2, care va fi folosită de următoarea generaţie a lui Focus şi a lui Kuga (cunoscut pe unele pieţe şi sub numele de Escape).

Ford C-Max Hybrid şi Energi, versiunile hibridă şi hibridă plug-in ale monovolumului compact Ford

Esential 800 kilometri este autonomia totală a lui Ford C-Max Hybrid.
Hibridul compact de la Ford este aşteptat să debuteze pe piaţă în anul 2019.
O parte din componentele modelului respectiv vor fi preluate de la actualii hibrizi ai mărcii, în timp ce alte piese vor fi dezvoltate de la zero. Bineînţeles, americanii vor lucra la un model care să ofere performanţe superioare oricărui alt hibrid oferit în prezent pe piaţă. În funcţie de cât de departe vor evolua acumulatorii destinaţi acestei categorii de automobile, americanii vor putea oferi un hibrid cu o autonomie impresionantă în modul 100% electric, mai ales dacă urmărim cum au evoluat performanţele etalonului în domeniu, Toyota Prius, de la lansarea sa până în prezent.

Ford C-Max Energi va avea o autonomie mai mare decât Toyota Prius Plug-In

Aşa arată compartimentul motor al lui Ford C-Max Hybrid.

Urmareste Automarket
Ford lucrează şi la tehnologii pentru îmbunătăţirea eficienţei modelelor din gama actuală, marca americană urmând să lanseze o transmisie automată cu 10 trepte pentru a înlocui unităţile cu şase viteze.
Printre modelele care vor primi această unitate se numără şi Mustang, surse din cadrul companiei din Dearborn explicând că aceasta ar fi solicitată de clienţii din afara Americii de Nord. Noua transmisie va fi dezvoltată împreună cu General Motors, care le va oferi celor de Ford o automată cu nouă trepte pentru modelele cu tracţiune faţă. La fel ca informaţiile legate de viitorul hibrid, nici transmisia automată cu zece trepte nu a fost confirmată încă de reprezentanţii Ford.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru