Ford reduce productia la Volvo

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 20.05.2008
Vanzarea Volvo se pare ca este iminenta, desi oficialii Ford au negat zvonurile aparute in presa.

Esential

151 milioane $ este pierderea din venitul neimpozat inregistrata de Volvo in primul trimestru al anului.

Criza economica in care se afla Volvo in ultimele luni a condus la pierderi in primul trimestru al anului de 151 de milioane $ din venitul neimpozitat. Nu exista nici un semn ca se incearca o resuscitare din partea companiei care o administreaza, Ford chiar intentionand sa reduca productia in speranta ca, in acelasi timp, vor fi reduse si costurile. Ultimele zvonuri dau Volvo ca urmatorul brand pe care Ford planuieste sa-l vanda, sperand ca o redresare financiara a companiei suedeze ar aduce mai mult profit in urma vanzarii.

Recent, oficialii Ford au sustinut public ca nu planuiesc vanzarea companiei Volvo. Totusi, Wall Street Journal a publicat informatii din care rezulta ca Alan Mulally le-a impartasit oamenilor din conducerea companiei faptul ca doreste sa gaseasca un eventual cumparator pentru Volvo. Inainte de toate acestea, Jerry York, reprezentatul celui mai mare investitor de la Ford – Tracinda Corp, si-a facut cunoscuta dorinta de a vinde Volvo si a dezvaluit faptul ca acest lucru s-ar putea intampla in urmatoarele 18 luni.

Reducerea productiei ar putea afecta o treime din angajatii Volvo de la doua din uzinele din Suedia. Aceasta informatie a aparut in presa la mai putin de 24 de ore de le anuntul facut de Volvo in legatura cu intentia de a disponibiliza 700 de angajati. Cel mai probabil, uzina Torslanda a celor de la Volvo din vestul Suediei va suferi o reducere a productiei, fiind linia de productie a automobilelor de clasa mare precum V70.

Via | Motor Authority

Taguri: Ford, V70, Volvo

Comentarii (4)

  • george
    INCA UN GHESEFT MARCA "FORD"...
    Daca mai dorm nitel pe ei astia de la Ford, o sa ajunga sa-l praduiasca pe Volvo pe un dolar asa cum au dat cei de la BMW Roveru`...Ar fi interesat de stiut cat au pierdut pana acum...Ca la Land Rover si Jaguar, pierderea a fost de "numai" 14 miliarde de dolari...
    0 0
  • Ford, sa ne traiesti...in sensul ca nu prea!
    Atentie la micile greseli....''Aceasta informatie a aparut in presa la mai putin de 24 de ore de anuntul facut de Volva in legatura intentia de a disponibiliza 700 de angajati.'' Volva o fi femininul :) ? Cat despre intentia Ford de a vinde Volvo....domane ajuta! sa fie cat mai repede, ca au stricat toata Compania Volvo! Ca sa nu faca concurenta la Ford F150 (sau cat o fi) vor intrerupe productia de XC90, de cand e Volvo in posesia Ford, masinile au ajuns de la calitate suedeza, la calitate americana....adica PROASTA! daca mergi cu un Volvo din 2007 deja incep sa scartie in interior unele elemente, si simti calitatea proasta a finisajelor (ca la orice Ford)...iar daca mergi cu un Volvo de 8-9 ani vechime, inca e solid si ferm si sprinten....parerea mea , este ca Ford a distrus brandul Volvo, si i-ar face un mare bine sa il vanda cat mai repede! Daca ati vazut pe relliability.com un S40 din 2000 este pe locul 2 la fiabilitate in Europa, iar S40-ul din 2006, este pe locul 53.....asta spune ceva despre schimbarile ''bune'' aduse de Ford.
    0 0
  • Mai LEX
    Cu cate volvouri ai mers tu???
    Volvo nu mai face masini de foarte mult timp, Masinile lor de al seria 8 incoace sunt mult sub concurenta si ca performante si calitate si ce poate tu nu sti este ca intretinerea unui Volvo este de peste 2 ori mai scumpa decat intretinerea unui Mercedes, BMW sau Audi. Este cea mai sumpa masina la intretinere (sigur comparat pe clase)si de S40 taci ca nu a fost o masina reusita si nici fiabila si poti arunca si tu un ochi la pretul de nou si pretul de ravanzare al unui Volvo sa vezi ce jalnic sta.
    O pompa de apa de S40 motor 1.6 era mai scumpa decat una de S500 sau de M3, si la XC90 e o ratare , o masian plina de probleme si cu costuri de intretinere f. mari de cu mult peste ML, X5, Q7 etc.
    Si daca nu crezi vezi ca exista niste teste comparative in Quattroruote de exemplu sau doar cere o lista de preturi de consumabile si piese la Volvo si la BMW, Mercedes, Audi
    0 0
  • Pentru R
    Mai...eu sigur am mers cu mai multe Volvo-uri decat ai vazut tu, pentru ca le vand de peste un an, si am vandut peste 150 de unitati,si pentru ca are toata familia mea, inclusiv eu. Nu am nevoie de nicio comparatie in reviste sau un mucos sa imi spuna cat sunt piesele, pentru ca numai inapoiatii pot crede ca Volvo e scump de intretinut. Exemplu: schimb de distributie cu tot cu pompa de apa si mana de lucru - 500 roni la un S40 2.0 din 2001, set placute frana - 200 roni, telescop spate - 230 roni, variator de distributie - 650roni (nu 15 000 cum am auzit la un service), TOATA lumea care crede ca stie ce inseamna ala volan, are proasta impresie ca volvo e scump.....si cei de la service , vazand prostia lor, nu i-au crutat la preturi. Dar daca ai habar cat de cat, intretii un Volvo mai ieftin decat orice VW, Renault, Peugeot...Am adus Volvo cu 700 000km la bord, si s-a tinut perfect pana in Romania, iar un Focus la 200 000km ne-a lasat motorul dupa Budapesta. Daca nu stii ce vorbesti, si ai citit de volvo numai in reviste,mai bine taci, si nu te face de ras. Aici sunt masinile vandute de mine: www.volvo.automarket.ro - si daca te uiti atent, Audi , Mercedes, Opel sunt la vanzare de peste 6luni, iar Volvo le vindem in 1-3 saptamani de cand sunt puse de vanzare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru