Ford sărbătorește 104 ani de la inaugurarea primei sale linii de productie

de Bogdan Mirică
Joi, 13.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford este al doilea constructor auto care a gândit o linie de producție și a scăzut astfel timpul de producție al lui Model T de la 12 ore la numai 93 de minute.

Ziua de 13 aprilie este una de mare importanță pentru industria auto. Este ziua în care Henry Ford a contribuit la rescrierea legilor producerii automobilelor de serie. Este ziua în care Ford a finalizat prima sa linie de asamblare a unui vehicul si a doua din lume dupa cea a lui Ransom E. Olds, fondatorul Oldsmobile.

Se întâmpla cu 104 ani în urmă, în data de 13 aprilie 1913, după ce Henry Ford se gândise multă vreme cum să eficientizeze producția lui Model T, unul dintre cele mai bine vândute automobile din lume.

Înainte de a veni cu ideea salvatoare, muncitorii Ford aveau nevoie de mai mult de 12 ore pentru a da naștere unui Ford Model T. Odată ce linia de asamblare a fost finalizată, timpul de producție a scăzut dramatic, la numai 93 de minute.

Urmareste Automarket
Așa se face că la uzina proaspăt înființată în Highland Park, Michigan, lua naștere câte un Ford Model T la fiecare 24 de secunde.
Cu o asemenea cadență, nu este de mirare că Ford a produs 15 milioane de exemplare Model T, un număr la care mulți dintre constructorii actuali nici nu visează.

Tot azi, 13 aprilie, Automarket este la uzina Ford din Craiova pentru a asambla modelul B-Max, o experiență pe care am mai trăit-o și în 2016. Veți citi despre noua noastră experiență în interiorul uzinei românești într-un material dedicat. Cam așa a început azi dimineața Automarket:

Comentarii (1)

  • Thomas
    Mda, si dupa 104 ani au ramas la aceeasi calitate de la inceputurile lumii auto.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru