Ford sărbătoreşte cinci milioane de maşini echipate cu motor Ecoboost

de Bogdan Mirică
Marti, 17.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că la uzina sa din Michigan, Statele Unite, a fost produsă maşina echipată cu motor Ecoboost cu numărul cinci milioane.

Ford a rescris regulile eficienţei odată cu introducerea noilor motoare Ecoboost. Iar asta s-a văzut şi la nivelul vânzărilor. Treptat, constructorul american a introdus noua generaţie de motoare pe toate modelele sale, indiferent de continent.

Aşa se face că acum, la şase ani de la debutul primului motor al familiei eficiente, Ovalul Albastru sărbătoreşte maşina cu numărul cinci milioane echipată cu motor Ecoboost.

Recordul a fost consemnat în Statele Unite, la uzina din Michigan. Aici a luat naştere maşina cu numărul 5.000.000, un Ford Focus sedan, echipat cu motorul 1.0 Ecoboost.

După cum spuneam şi mai sus, primul membru al familiei de propulsoare eficiente a fost introdus în 2009 pe modelul Ford Taurus. Era vorba despre un V6 Ecoboost de 3.5 litri. Treptat, familia a început să crească, iar în urmă cu trei ani se sărbătorea deja maşina cu numărul 500.000. În octombrie 2013, tot la o uzină din Statele Unite, în Louisiville, se atingeau 3 milioane de unităţi, semn că publicul s-a acomodat mereu, de la an la an, cu noile Ecoboost.

Recunoaşterea a venit odată cu agregatul de un litru Ecoboost, premiat trei ani consecutiv cu trofeul pentru cel mai bun motor din lume.

În prezent, motorul 1.0 Ecoboost se produce şi în România, la uzina de la Craiova, alături de propulsorul de 1.5 litri.

Motorul Anului 2014: Ford 1.0 EcoBoost câştigă premiul cel mare pentru a treia oară la rând

Ambele unităţi înregistrează cifre bune, însă mare parte din producţie merge la export, pentru că singurul model care se produce în România, familistul B-Max, nu se bucură de o cerere foarte mare la nivelul Bătrânului Continent şi al ţării noastre.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru