Ford schimbă strategia pentru clasa mini şi subcompactele din Europa: Ka+ devine model de bază, iar Fiesta va fi mai bine echipată

de Daniel Popescu
Vineri, 17.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford renunţă la modelele de clasă mică destinate Europei şi îşi concentrează atenţia pe Ka+ şi Fiesta, care se vor adresa unui public diferit.

Lansarea lui Ford Ka+ de la începutul lunii iunie marchează începutul unei schimbări importante în strategia constructorului american pentru piaţa europeană.

Modelul Ka de clasă mică a fost înlocuit cu Ka+, un model cu o lungime mai mare văzut ca un model care va lupta în special cu Dacia Sandero. Ka+ are un design practic, un preţ mic de achiziţie şi îmbunătăţiri consistente comparativ cu vechiul Ka, chiar dacă este produs în continuare în India. Schimbările au fost generate de faptul că obiceiul de consum al europenilor s-a schimbat.

"Clientul de astăzi nu vrea să plătească pentru lucruri pe care nu le foloseşte des. Vedem un grup de clienţi care vrea o trecere de la maşini mai mari şi mai scumpe, dar care aşteaptă în continuare o experienţă premium", spune Roelant de Waard, directorul de marketing şi vânzări al Ford Europa.

Urmareste Automarket
Noua poziţionare pentru Ka+ permite celor de la Ford să îmbunătăţească dotările şi calitatea pentru Fiesta, chiar dacă acest lucru va presupune şi o uşoară creştere a preţului.
De altfel, a opta generaţie Ford Fiesta, programată pentru lansare la începutul anului viitor, nu va mai include echiparea de bază Ambiente, dar va beneficia de versiuni speciale precum Ford Fiesta ST 200.

Schimbarea de strategie vine şi pe fondul rezultatelor modeste înregistrate de Ford pe segmentul monovolumelor sau al SUV-urilor subcompacte. Monovolumul Ford B-Max produs la fabrica de la Craiova a înregistrat vânzări slabe ca urmare a creşterii apetitului consumatorilor pentru SUV-uri, iar americanii încearcă să rectifice această problemă prin mutarea producţiei lui Ford EcoSport din India în România, undeva spre finalul anului 2017.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • andrei
    Păi Fiesta e clasa mică.Și cam tot aici e și Ka+. Pribabil renunță la clasa mini, unde se încadra Ka.
    8 1
  • picklhaube
    Sa'nteleg ca, ka+ e un fel de ka ka
    11 12
  • @picklhaube

    Sa inteleg ca esti putin redus?
    9 0
  • Twingo
    Inseamna ca Ford nu va mai avea un model de clasa mini !

    Saraciilor !
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru