Ford se gândește să închidă două fabrici din Rusia, din cauza pierderilor: americanii produc acolo 360.000 de mașini pe an

de Paul Cosma
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se gândește să închidă două dintre fabricile sale din Rusia, ca urmare a pierderilor pe care le înregistrează în această regiune, potrivit unor surse citate de Reuters. Dacă informația se concretizează, Ford ar urma să producă în Rusia doar vehicule comerciale ușoare.

La începutul anului, Ford Europa a dezvăluit o serie de detalii despre planurile pe care le are pe termen scurt pentru operațiunile de pe Bătrânul Continent.

Planurile vizează atât modelele de pasageri, cât și vehiculele comerciale și structura uzinelor pe care americanii le au pe continentul european.

Surse citate de Reuters spun că Ford se pregătește să închidă două din cele trei fabrici din Rusia, din cauza pierderilor din ultima perioadă. Inițial, Ford spunea că vrea să restructureze una dintre fabricile pe care le deține împreună cu compania rusă Sollers PJSC.

Ford are în Rusia o capacitate anuală de producție de 360.000 de unități, acolo fiind construite modele precum Focus, Mondeo, EcoSport, Fiesta, Kuga sau Transit.

Decizia finală cu privire la închiderea fabricilor este așteptată până la sfârșitul lunii iunie, potrivit unui oficial Ford Rusia, care spune că toate uzinele lucrează la capacitate normală. Dacă informațiile prezentate de Reuters se concretizează, Ford ar urma să producă în Rusia doar vehicule comerciale ușoare în parteneriat cu Sollers.

Via Reuters

 

Comentarii (1)

  • Perfect de acord
    Sa inchida in "Rassia" si sa deschida in "Rromania".
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru