Ford testează o nouă tehnologie pentru mașinile autonome: vehiculele “comunică” între ele, iar viteza este ajustată pentru evitarea coliziunilor în intersecții

de Paul Cosma
Joi, 11.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford susține că, în viitor, mașinile autonome vor putea să circule pe drumurile publice fără să mai oprească în intersecții. Constructorul testează o tehnologie care permite vehiculelor să “comunice” între ele, iar viteza să fie ajustată astfel încât coliziunile să fie evitate. Astfel, drumul ar urma să fie parcurs fără oprire până la destinație.

Ford explorează noi dimensiuni în dezvoltarea mașinilor autonome din viitor. Constructorul își imaginează o lume în care intersecțiile nu vor mai avea semafoare pentru că vehiculele autonome vor fi conectate astfel încât vitezele lor să se ajusteze, iar coliziunile să fie evitate.

Tehnologia Intersection Priority Management (IPM) este testată de Ford în Marea Britanie în cadrul unui program ce își propune reducerea numărului de accidente rutiere și un răspuns cât mai rapid al echipajelor de salvare.

IPM folosește comunicarea V2V (vehicle-to-vehicle) pentru coordonarea vehiculelor autonome ce se apropie de intersecție, astfel încât viteza să fie ajustată pentru fiecare, iar mașinile să traverseze intersecția în siguranță fără să se mai oprească la stop.

Ford spune că șoferii pierd două zile pe an doar la semafor, iar 60% dintre accidente se produc în intersecții. Tehnologia IPM este menită să optimizeze viteza de deplasare a mașinilor, fără ca acestea să se mai oprească până la destinație.

Via Ford

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru