Ford: "Uzina de la Craiova este cea mai integrată dintre cele pe care le avem în Europa"

de Mircea Meșter
Marti, 30.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vicepreşedintele Ford Europa a anunţat într-o vizită făcută la uzina de la Craiova că producătorul american va continua investiţiile şi că aceasta a devenit "cea mai integrată uzină Ford din Europa".

Esential 240.000 de maşini au fost produse în România în perioada ianuarie-septembrie 2012. 98% dintre acestea (233.000) au plecat la export.
Ford a anunţat astăzi, prin vocea lui Wolfgang Schneider, vicepreşedintele biroului european al constructorului nord-american, că uzina din Craiova este văzută de Ford ca un proiect de lungă durată de la care se aşteaptă rezultate remarcabile. Declaraţiile oficialului Ford vin pe fondul anunţului închiderii a trei uzine Ford din Europa, făcut în cursul săptămânii trecute.

"Suntem determinaţi să transformăm Craiova într-un real succes pe termen lung. Strategia noastră a fost să aducem cel mai sofisticat model al nostru şi cel mai sofisticat motor produs de noi la Craiova, iar aceasta a dar roade", a declarat Schneider cu ocazia unei vizite la situl de producţie oltean.

Fabrica din Craiova este cea mai integrată dintre cele pe care le avem în Europa.

Aici are loc fiecare pas al procesului de producţie.

Wolfgang Schneider
Vicepreşedinte Ford of Europe
Conform oficialului Ford, Craiova este cea mai avansată uzină pe care Ford o are la această oră în Europa, investiţia de 800 de milioane de euro determinând modificări "ca între noapte şi zi" între starea iniţială şi starea actuală a uzinei. 

AMBASADORUL SUA: "AVEM NEVOIE DE AUTOSTRĂZI"

Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a profitat de ocazia vizitei la Craiova pentru a trimite săgeţi spre guvern: "Capacitatea maximă a uzinei din Craiova este de 1000 de unităţi, similară celor mai mari fabrici auto din SUA. Le atrag atenţia autorităţilor că trebuie să urgenteze construirea infrastructurii feroviare şi rutiere în jurul Craiovei pentru facilitarea livrării maşinilor în România şi peste graniţe", a spus acesta.

Comentarii (7)

  • Ce mai vremuri.Tin minte ca pe poarta uzinei ieseau acum cativa ani modelele Daewoo.Pacat....... :l
    11 19
  • Dimitri
    OB-Max... Legat de marea "vedeta" de la Craiova, faceti un experiment: incarcati masina cu 4 persoane si puneti-i sa coboare in acelasi timp. Va veti amuza cu siguranta vazandu-i cum se impiedica unii de altii si cum se calca pe picioare.
    30 21
  • antonny
    Chiar ei au anuntat acum cateva zile ca o parte din fabrica din Genk (Belgia) a fost transferata la Craiova ....Ford isi muta producerea de autoturisme catre tarile emergente
    18 3
  • Decebal
    nenea asta Gitenstein el a spus tot el a si auzit nu o sa existe autostrazi la noi in tara asta bananiera. Cu noul guvern dupa alegeri garantat vor face o infratire cu regii asfaltului iar autostrazi nema exact cum au facut talharii de PDL-isti care sunt mega.....isti
    18 11
  • Felicitar Ford pentru investitie si mai ales pentru transferul de know-how. Putem sa fim mandri ca in Romania se produc in sfarsit autovehicule ce inglobeaza technologie de ultima ora.
    8 4
  • Decebal, nu te supara dar ai nostrii guvernanti au un proiect secret de teleportor ca in Star Trek, de aia nu fac autostrazi.

    Dupa alegeri, daca-i votam, o sa ne dea cate unu la fiecare, gratis.
    7 0
  • sa le faca ai nostri si niste sosele si sa le merga treaba.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru