Ford va inchide toate calculatoarele sale in afara orelor de program

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Ford va avea un program global de economisire a energiei electrice, care va debuta luna aceasta in America de Nord si va fi extins in toate filialele sale pana la sfarsitul anului.

Americanii de la Ford vor incepe un program de economisire a energiei electrice la nivel global. Acestia vor economisi circa 1.2 milioane de dolari pe an cu noul lor program, care include stingerea tuturor calculatoarelor din companie in weekend si pe timpul noptii. Cei de la Ford vor utiliza programul NightWatchman pentru a realiza acest lucru, deoarece au descoperit ca 60% din angajatii sai nu isi inchid calculatoarele la sfarsitul unei zile de lucru. Toate calculatoarele care nu sunt folosite pe timpul noptii sau in weekend vor fi stinse in mod automat de noul program al celor de la Ford.

Prin noua strategie, Ford va fi o companie mai ecologica, dar care va reusi sa isi reduca din costuri intr-un mod ineficient si neintruziv. Reducerea de emisii de carbon intr-un an gratie acestei masuri este estimata la 16.000 pana la 25.000 de tone. Singurul moment in care computerele celor de la Ford vor fi pornite in afara orelor de program va fi programat de specialistii IT ai acestei companii, care vor opera imbunatatiri software in perioadele respective.

Programul PC Power Management incepe in Statele Unite ale Americii in luna aceasta, urmand ca angajatii Ford din intreaga lume sa il urmeze in urmatoarele luni. Dezvoltatorii programului NightWatchman estimeaza ca americanii irosesc circa 2.8 milioane de dolari pe energie electrica prin uitarea PC-urilor pornite in casele si birourile lor.

Aceasta nu este prima initiativa a celor de la Ford, americanii fiind premiat in 2008 de Agentia de Protectie a Mediului pentru ca a redus consumul de energie electrica cu 5 procente, reusind sa economiseasca circa 16 milioane de dolari.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • eficient sau ineficient?
    Prin noua strategie, Ford va fi o companie mai ecologica, dar care va reusi sa isi reduca din costuri intr-un mod INEFICIENT si neintruziv???
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru