Ford va primi un imprumut de 600 milioane de euro pentru fabrica din Craiova

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Banca Europeana pentru Investitii a acordat un imprumut in valoare de 600 milioane de euro pentru fabrica Ford din Craiova. Banii vor fi folositi pentru reabilitatea tehnica a fabricii.

Fabrica Ford din Craiova o sa primeasca un imprumut de 600 milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Investii. Doua treimi din aceasta suma vor fi folosite pentru reabilitatea tehnica a acestei fabrici, pe cand restul de bani va fi utilizat pentru activitatile de cercetare si dezvoltare asociate acesteia, ce vor avea loc in Germania.

Ford doreste sa investeasca in activitatile din Romania o suma de 1.2 miliarde de euro, dintre care 600 milioane vor fi oferite de Banca Europeana Pentru Investitii. Ford a realizat o infuzie de capital in fabrica de la Craiova in luna ianuarie a acestui an, care a avut o valoare de 200 milioane euro. Ford Europe va investi 600 milioane de euro in fabrica din Craiova pentru a se asigura ca va putea produce la standardele de calitate si capacitatea dorita in cel mai scurt timp.

Banca Europeana pentru Investitii a aprobat ieri imprumuturi in valoare totala de 750 milioane de euro, ce sunt destinate companiilor auto cu operatiuni in Europa. Directorii BEI spera ca banii sa fie folositi pentru a proiecta si construi vehicule cu emisii poluante reduse.

Primul model Ford care va fi produs la fabrica din Craiova este Transit Connect, dupa care Ford va introduce un model de dimensiuni reduse, care sa acopere "un segment alb" din industria auto. Cel de-al treilea model Ford care va fi produs la fabrica din Craiova va fi un vehicul comercial de capacitate medie.

Via | Mediafax

Comentarii (1)

  • "Infuziile" de capital ma duc cu gandul la infuziile de plante pe care le faci cand esti racit. ; un el de abur mult, apa si niste plante pe care le bagi in apa dar dupa aceea le scoti de acolo.

    Cam asa o fi si cu banii aia 200 milioane "infuzati" la craiova. I-au bagat in curte pe o poarte si deja i-au scos pe alta ca di cate am inteles de la cineva care lucra acolo nu s-a investit nimic inca.

    Oricum, ar fi cazul sa se faca ceva si nu pe banii statului roman cum se scria candva pe site-ul asta, cum ca Ford si Dacia vor primi 140 milioane de la Statul Roman. Fiecare investitor privat sa isi gestioneze activitatea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru