Ford vrea 6 miliarde de dolari pentru Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.12.2008
Grupul american Ford a anuntat ca vrea sa vanda subsidiarul Volvo pentru 6 miliarde de dolari.

Ford a achizitionat Volvo in 1999 pentru suma de 6.4 miliarde de dolari. La numai noua ani dupa, din cauza conditiilor economice dificile, Ford vrea sa vanda Volvo pentru 6 miliarde de dolari. Americanii incearca sa vanda Volvo pentru a arata congresmenilor americani ca isi poate reduce costurile si ca se poate readuce pe linia de plutire. Ford a cerut Congresului American un sprijin in valoare de 9 miliarde de dolari.

Vanzarile brand-ului Volvo in al treilea trimestru al acestui an au fost cu 24% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volvo a pierdut astfel o suma de 450 milioane de dolari, doar in al treilea trimestru al acestui an.

Potentialii cumparatori ai marcii Volvo ar fi SAIC Motor Corporation, cel mai mare producator de automobile din China si Hyundai, din Coreea de Sud. Alta posibilitate ar fi achizitionarea temporara de catre guvernul suedez pana cand va fi gasit un cumparator potrivit. Desi Volvo AB este al doilea producator de camioane la nivel mondial, oficialii companiei nu sunt dispusi sa cumpere inapoi divizia de automobile.

Via | Bloomberg 

 

Taguri: Ford, Hyundai, Volvo

Comentarii (4)

  • george
    S-AU LOVIT LA CAP AMERICANII...
    ...cine le mai da lor pe seceta asta 6 miliarde pe o firma care produce pierdere?!?! I-or mai vrea si gramada pe toti ca sa-si potoleasca foamea de bani...
    0 0
  • AndreiRN
    China
    China si India ar fi investitori care ar profita de o asa cumparare. Astfel ar detine o firma pe continent si cu componenti facuti la ei ar produce mult mai profitabil. Plus ca au rezerve de fonduri considerabile de la vanzarea de jucari si electronice.
    0 0
  • george
    DATI DRACULUI CHINEZII ASTIA
    @ AndreiRN

    Ca sa faca un cosciug rulant cu design Volvo, chinezii n-au nevoie sa dea un vapor de bani pe o firma care, hai sa-i spunem elegant, are mari probleme cu lichiditatile (mai corect spus, cu lipsa lor).

    Chinezii au facut deja Mercedesuri si X5-uri...In plus, daca le fac in China, e si mult mai ieftin plus ca nu ai probleme de legislatie comunitara. Iar tehnologie, chinezii pot fura lejer pe mult mai putini bani...

    Oricum, prima victima a expansiunii chinezesti este America...puneau astia botu` la ieftinituri la greu, chiar si cand aveau bani...acu` ca i-a lovit criza in moalele capului, "MADE IN CHINA" va fi pe etichetele tuturor produselor pe care le vor cumpara...
    0 0
  • AndreiRN
    Made in China
    Georgica de abia m-am intors de la Timisoara si observatia mea e ca pe piata 80% din produse sunt chinezesti. Computerul tau unde e facut? Ia uita-te la obiectele ce le deti. Produc marfa mai bunca ca oricine pt pretul cerut. Cumpararea unei firme europene le-ar deschide o poarta. Cumpararea unei firme americane ar face acelasi lucru. Vom vedea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru