Formula 1 pe scurt

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 28.08.2006
Ultimele noutati si zvonuri care circula prin paddock.

Spaniolul Pedro de la Rosa a negat zvonurile conform carora va prelua postul de titular de la Renault pe care il va parasi Fernando Alonso in sezonul urmator: "Tot ceea ce pot sa spun este faptul ca viitorul meu este legat de McLaren. Nu pot spune nimic altceva”, a declarat actualul pilot al echipei McLaren.

 

Bernie Ecclestone spune ca nu s-a hotarat inca sa renunte la sefia Formulei 1. Acesta a dezmintit astfel avonurile aparute in presa conform carora Flavio Briatore va fi urmatorul numar 1 in Marele Circ. “Nu sunt sigur ca Flavio este omul potrivit pentru acest job”, a spus Ecclestone. “Inca ma simt bine si acesta este singurul motiv pentru care continuu munca pe care am inceput-o aici. Nu m-am gandit inca la data retragerii. Pe de alta parte, Formula 1 va fi probabil complet restructurata dupa retragerea mea, responsabilitatea urmand sa fie dispersata pe mai multi umeri”, a continuat englezul de 75 de ani.

 

Giancarlo Fisichella a fost felicitat de sefii Renault pentru faptul ca, in primul viraj al cursei de ieri din Turcia, s-a rasucit pe pista si a provocat un accident in lant.

“Giancarlo a facut acest gest pentru a evita un acrosaj cu Fernando Alonso. A fost un gest foarte sportiv din partea pilotului nostru”, a remarcat Pat Symonds, seful departamentului tehnic la Renault.

 

Kimi Raikkonen s-a accidentat usor la spate dupa ce monopostul sau s-a oprit in barierele de protectie in cursa de duminica. Din fericire, problemele finlandezului nu sunt foarte grave, astfel ca participarea sa in cursa de peste doua saptamani de la Monza nu este pusa sub semnul intrebarii. “In momentul in care am reintrat pe pista dupa schimbul de pneuri am pierdut aderenta pe trenul posterior si am iesit in decor”, a explicat Kimi accidentul. In acelasi timp, olandezul Christijan Albers are si el probleme, de aceasta data la umar, dupa ce monopostul sau a suferit un accident asemanator celui al lui Raikkonen.

 

Jean Todt, seful celor de la Ferrari, a reactionat foarte dur la afirmatiile lui Ecclestone conform carora Michael Schumacher se va retrage la finalul acestui sezon. “Sa va spun ceva.

Bernie Ecclestone nu are niciun element pe care sa isi bazeze afirmatiile referitoare la decizia lui Michael. Bernie stie multe despre lumea Formulei 1, insa decizia ii va aprtine lui Michael si atat. Cand acea zi va sosi, va vom anunta”, a afirmat francezul. Todt a dezmintit si zvonurile conform carora Ecclestone a stat in spatele transferului lui Schumacher la Ferrari, in 1995: “Bernie n-a stiut nimic despre venirea lui Michael. Nimic. Atunci cand l-am anuntat pe Michael ca viitor pilot Ferrari, in august 1995, Bernie n-a aflat decat cu cateva momente inaintea oficializarii. Asta ca sa spunem lucrurilor pe nume”.

 

Spyker ar putea intra in Formula 1. Compania olandeza intentioneaza sa inceapa negocierile ci miliardarul rus Alex Schnaider, detinatorul echipei Midland. Schnaider a cumparat echipa Jordan Grand Prix anul trecut, schimbandu-i numele in Midland Formula 1 Racing.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru