Fost ministru al Transporturilor: "Trebuie oprită circulația pe lotul 3 din autostrada Sibiu-Orăștie"

de Sebastian Toma
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alexandru Nazare, un fost Ministru al Transporturilor, a declarat că lotul trei din Autostrada Sibiu-Orăștie este periculos pentru cei care îl parcurg și că ar trebui oprită circulația pe acesta pentru siguranța cetățenilor.

Esential 10 luni au trecut de la inaugurarea segmentului de drum cu probleme al Autostrăzii Sibiu-Orăștie.
Lotul trei al autostrăzii A1 Sibiu-Orăștie este atât de periculos pentru siguranța rutieră, încât este necesară oprirea circulației pe acest segment de drum, anunță Alexandru Nazare, fost Ministru al Transporturilor și actual Vicepreședinte al PNL. Politicianul a cerut Guvernului României să caute soluții să intervină de urgență în zonele în care covorul asfaltic a fost afectat de deplasările de teren, titrează Agerpres. Potrivit lui Nazare, corpul autostrăzii s-a deplasat în patru zone, toate cuprinse pe lotul trei al autostrăzii respective. Pe acel tronson sunt prezente fisuri de aproximativ zece centimetri, a căror remediere a fost efectuată doar la nivel estetic, atrage atenția politicianul.

Autostrăzi în România: lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi inaugurat în 14 noiembrie, deşi mai necesită lucrări

Afirmațiile lui Alexandru Nazare sunt susținute și de Mihai Crăciun, reprezentant al forumului ”Construim România”.

La rândul său, Crăciun a avertizat cu privire la pericolele la care sunt supuși cei care parcurg respectivul tronson de autostradă, reprezentantul Construim România fiind de părere că Dealul Aciliu, o zonă problematică a tronsonului trei din Autostrada Sibiu-Orăștie, este în pericol să cadă peste covorul asfaltic al autostrăzii. Mai mult decât atât, nici constructorul segmentului nu are o soluție pentru remedierea tronsonului de drum, care a suferit deja o surpare de teren al capătul viaductului, completează Mihai Crăciun.

Ultimul segment al autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi finalizat în luna noiembrie

Urmareste Automarket
Inaugurarea lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăștie a fost amânată în repetate rânduri pe fondul problemelor cu solul. Anumite secțiuni au avut probleme legate de surparea terenului, iar unele lucrări au necesitat refacerea pentru a putea permite inagurarea autostrăzii respective.
Alexandru Nazare afirmă că există peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe respectivul tronson de drum.

Via Agerpres | Digi24 | Construim România | Sursă foto

Comentarii (4)

  • Eh, din pacate nu au glob din ala ca la femeile alea ghicitoare.
    N-aveau de unde sa isi dea seama ca terenul este naspa. (PAMFLET)
    6 0
  • dincate am citi pe net acel tronson este facut de o firma italiana care a facut un tronson asemanator in Chehia, unde s-a surpat versantul si a acoperit autostrada care lega Chehia de Germania (momentan lucrarile sunt sistate fara termen deoarece nu au solutie) ... sper sa nu avem aceasi soarta si cei vinovati sa plateasca...
    2 0
  • Chehia unde e? ;)
    2 0
  • Alex Radoi
    "Chehia"... :))))))))))))))))))))))))))))))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru