Fostul designer-șef al Grupului Volkswagen va stabili designul unor mașini electrice pentru piața chineză

de Daniel Popescu
Luni, 19.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Walter de Silva, fostul designer-șef al Grupului Volkswagen, a preluat un post similar la compania germană Edag și va stabili aspectul estetic al unor mașini electrice care vor fi comercializate în China.

Walter de Silva a părăsit industria auto după ce a plecat din cadrul Grupului Volkswagen la sfârșitul anului 2015, însă italianul va reveni în acțiune după ce a preluat funcția de designer șef al companiei germane Edag Group.

Primul proiect al lui de Silva este să stabilească designul pentru o gamă de mașini electrice care va fi lansată de o mare companie chineză. Pe lângă design, de Silva se va ocupa și de dezvoltarea noilor modele și de strategia de piață a acestora, în funcție de obiectivele stabilite de companie.  "De Silva va dezvolta noi concepte de design pentru o industrie auto aflată în plină schimbare", afirmă Barbara Kersten, cea care conduce divizia din Spania a celor de la Edag.

Oficialii Edag nu au menționat numele clientului, însă presa internațională susține că este vorba despre Arcfox, o subsidiară a cunoscutului producător chinez BAIC.

De Silva va lucra de la biroul Edag din Barcelona, acolo unde compania are circa 560 de designeri, ingineri de dezvoltare și tehnicieni.

De Silva a lucrat inițial la Grupul Fiat înainte de a ajunge în Grupul Volkswagen în 1999, atunci când a lucrat pentru Seat.

Pasul următor a fost mutarea la Audi înainte de a prelua funcția de designer-sef al întregului Grup Volkswagen în 2007.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Tesla este pe cale să construiască maşinile lor electrice în China !!
    Mercedes vor produce electrice în China !!!

    De ce?


    China are norme de poluare (pentru auto) mult mai drastice ca Uniunea Europeană (si SUA) care tot stă subjugată Germaniei şi maşinilor lor uzate moral !!

    Trist !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru