Fostul director GM va primi 20 milioane de dolari despagubiri

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.03.2009
Rick Wagoner, fostul director al companiei General Motors, ar putea sa beneficieze de o pensie in valoare de 20 milioane de dolari.

Esential

32 de ani este vechimea lui Rick Wagoner in cadrul companiei General Motors.
63 de milioane de dolari este suma veniturilor obtinute de Rick Wagoner in ultimii 17 ani.

Dupa cum stiti, Barack Obama i-a cerut lui Rick Wagoner sa paraseasca compania General Motors. Wagoner s-a conformat, iar postul sau a fost ocupat de Fritz Henderson, presedintele companiei GM.Datorita vechimii in companie si a salariului pe care l-a avut, Rick Wagoner ar putea obtine beneficii in valoare de 20.2 milioane de dolari.

In perioada in care Rick Wagoner s-a aflat la conducerea companiei, General Motors a inregistrat pierderi de circa 82 miliarde de dolari din 2004 pana astazi. Pe langa asta, cota de piata a modelelor si marcilor grupului GM a scazut exponential, cea mai mare lovitura in acest sens fiind pierderea pozitiei numarul 1 in topul producatorilor lumii, dupa 77 de ani de suprematie.

Rick Wagoner a fost angajat al companiei General Motors timp de 32 de ani. Prima sa functie importanta de conducere a venit in anul 1992. Din anul 1992 pana in 2009, Wagoner a primit un onorariu in valoare de peste 63 milioane de dolari. Datorita salariului obtinut in decursul ultimilor 17 ani, precum si a vechimii de 32 de ani in cadrul companiei GM, Rick Wagoner ar putea beneficia de planul de pensionare GM si de planul de pensionare pentru directori, care au o valoare insumata de 20.2 milioane de dolari.

Via | Autoblog

Comentarii (8)

  • george
    MERITA DIN PLIN...
    ...sacu` asta de bani...a facut o treaba excelenta la conducerea GM...pentru concurenta...
    0 0
  • cum sa nu
    LauCalin
    cat???? :)))
    pai sa-i mai vaite cineva pe cei de la GM ca nu au bani. chiar ca merita sa dea faliment. vai de capu' lor
    0 0
  • Rick Wagoner
    A primit 20 milioane $ despagubiri pentru ca a fost demis in timp ce era sub contract cu GM ( asemanator cu clauza de reziliere a antrenorilor de fotbal dati afara pe perioada contractului ) . Sa nu se inteleaga ca va primi pensie 20 milioane $ in fiecare luna .
    0 0
  • costin
    20 mil dolari nu-l vor feri de furia viitorilor fosti angajati.
    0 0
  • lui rick
    I se rupe de fostii angajati. 3 generatii ale familiei sale o vor duce super bine de acum incolo. Daca nu si mai multe. Depinde de ei :)
    0 0
  • costin
    stiu ca lui i se rupe, dar ideea e ca prin state a cam inceput o vanatoare de manageri, ii fugareste lumea pe la birouri sa ii linseze...chiar zilele trecute circulau stiri de genul asta...
    0 0
  • 23 milioane $
    Va primi 23 milioane $ .
    0 0
  • Marian
    Prea tare
    Pentru a primi prima transa de bani de la stat au promis ca vor avea salariu de 1 $ pe an. Acum au primit banii si trebuie sa se tina de promisiune compania. Asa ca asta pleaca, ia 20 si ceva de milioane de $ si ramane fraierul ala de a veni in locul lui sa traiasca cu 1 $ pe an. Foarte tare chestiunea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru