FOTO EXCLUSIV*: Audi testează noul S6 Avant

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.07.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, un set de fotografii spion cu viitorul Audi S6 Avant, surprins fără camuflaj în timpul testelor.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini spion cu noul Audi S6 Avant. Modelul reprezintă versiunea de performanţă a lui A6 Avant, iar singurele elemente lipsă pentru a confirma apartenenţa sa la gama S de la Audi erau badge-urile care specificau acest lucru. Jantele de aliaj de dimensiuni mari şi cele două evacuări duble integrate în bara de protecţie spate au dat de gol intenţiile sportive ale acestui model. Pentru cunoscători, barele de protecţie faţă-spate prezintă un aspect mai agresiv, iar pragurile laterale au fost şi ele schimbate.

Bara faţă este echipată cu un set de fante de aerisire mai mari, în timp ce difuzorul de aer spate are şi el o fantă de evacuare a aerului care trece pe sub el. Uşa hayon-ului are şi ea un spoiler discret, la fel ca plafonul. Sub capotă, cei de la Audi au instalat un motor V8 de 4.0 litri, pe care îl impart şi cu cei de la Bentley, care furnizează 434 CP. În comparaţie cu unitatea V10 pe care o înlocuieşte, motorul dezvoltă cu doar un cal putere mai puţin, dar este mai uşoară şi mai ieftină.

Debutul noului model este aşteptat să aibă loc la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, alături de versiunea sedan a lui S6. Primele livrări vor avea loc la începutul anului 2012, spun unele surse din cadrul mărcii Audi.

Din păcate pentru clienţii Audi din SUA şi din fericire pentru cei de la Mercedes-Benz, modelul S6 Avant nu va fi oferit pe piaţa aflată de partea cealaltă a Oceanului Atlantic, unde Mercedes-Benz rămâne singurul furnizor de break-uri premium de segment E.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • Florin
    :D
    abia astept RS6...va fi o racheta pe roti!
    10 2
  • da, si eu astept:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru