FOTO EXCLUSIV* : Ford pregăteşte o versiune sportivă a lui Fiesta

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.05.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale versiunii sportive a lui Ford Fiesta, surprinsă în timpul testelor de pe Nurburgring.

Ford testează o versiune sport a lui Fiesta, care ar putea fi denumită ST. Prototipul a fost surprins de fotografii de la Carpix aproape fără camuflaj, semn că Ford nu are multe de ascuns şi că se pregăteşte să lanseze acest model în curând. Exemplarul din imagini prezintă câteva modificări estetice, care pot fi observate cu uşurinţă în comparaţie cu o Fiesta standard. Unele voci sugerează faptul că vorbim de un viitor facelift pentru Fiesta, iar modificările estetice aplicate acestui model ar putea fi implementate pe întreaga gamă.

În ceea ce priveşte modificările operate în comparaţie cu actualul Fiesta, vorbim de o bară faţă modificată semnificativ, cu o grilă de dimensiuni mai mari şi de o bară spate cu un difuzor de aer integrat. Respectivul difuzor de aer încadrează o evacuare finală şi are un design sportiv, în timp ce partea frontală aminteşte de noul Focus. Pragurile laterale par să fi primit şi ele o mică restilizare, iar bosajele aripilor sunt umflate pentru a le face loc jantelor de dimensiuni mari cu care este echipat acest prototip.

Dacă vorbim de o versiune de performanţă a lui Fiesta, s-ar putea ca exemplarul din imagini să fie echipat cu un motor EcoBoost de 1.6 litri. Tehnologia EcoBoost urma să intre oricum în gama Fiesta, dar aceasta ar fi debutat cu un propulsor de cilindree mai mică, destinat obţinerii unui compromis bun între putere şi consum de carburant pentru un model de segment B.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (3)

  • gulliver
    arata foarte bine si sigur o sa aiba un motor excelent .as alege tot corsa opc dar este foarte interesant un fiesta st.
    11 4
  • mda...
    Daca Fiesta st si Corsa opc sunt copii la joaca in curtea scolii, atunci CLIO RS e profesorul care-i priveste amuzat si relaxat...
    3 4
  • OPC-POWER
    o fi bun si clio rs.dar totusi in viata reala clio rs se tine cam foarte greu dupa corsa opc,chiar si clio rs cup ramane in urma pe la langa un corsa opc.este manevrabila dar nici corsa opc nu e deloc rea ,si in plus la ce interior de logan are clio nu are cum sa castige in fata fiestei si corsei.pacat ca renaul i-au pus 3 butoane si-un volan la pretul care il are ca nu merita absolut deloc.deci corsa opc este cu o clasa peste.sa vedem fiesta st
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru