FOTO EXCLUSIV*: Peugeot testează 508 SW

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 05.07.2010
În timp ce departamentul de marketing pregăteşte lansarea versiunii Sedan a lui 508, inginerii Peugeot testează de zor versiunea SW a acestui model, aşteptată să debuteze în 2011.

Inginerii Peugeot testează noul 508 SW, model care este aşteptat să debuteze în prima parte a anului viitor. Acest model reprezintă înlocuitorul lui 407 SW şi este cea de-a doua versiune de caroserie a lui Peugeot 508, deşi versiunea berlină nu a debutat încă pe piaţă. Cei de la Peugeot vor prezenta noul 508 la Salonul Auto de la Paris, în timp ce fratele său SportWagon va debuta abia la Salonul Auto de la Geneva din 2011 – potrivit unor surse.

Spre deosebire de 407 SW, viitorul Peugeot 508 SW va purta un design mult mai curat şi mai puţin extravagant. Caracterul utilitar al modelului nu va fi pus în plan secund, ci va deveni unul dintre punctele forte ale modelului franţuzesc de clasă medie. Astfel, lungimea modelului va fi de aproximativ 4.85 metri, iar capacitatea de încărcare şi versatilitatea vor creşte semnificativ, alături de habitabilitatea interiorului. Modificările operate la interior vor fi la fel de drastice precum în cazul versiunii sedan a lui 508, care are responsabilitatea de a înlocui atât modelul 407, cât şi modelul 607.

Potrivit primelor informaţii, modelul va debuta alături de două unităţi pe benzină THP şi de trei unităţi diesel HDI.

Versiunea entry-level în gama pe benzină este un THP de 1.6 litri şi 155 CP, urmat de o unitate de 2.0 litri care va dezvolta 200 CP. Ulterior, francezii vor introduce un nou motor THP care va furniza între 200 şi 240 CP şi este dezvoltat alături de specialiştii BMW. Gama de motorizări diesel porneşte de la o unitate 1.6 HDI de 110 CP şi urcă la un 2.0 de 140 CP şi de o versiune mai puternică a aceluiaşi propulsor – care va furniza 163 CP. În timp ce 508 Sedan va fi oferit şi într-o versiune diesel-hibrid, nu există informaţii privind adaptarea platformei respective şi pentru 508 SW.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • Renault
    viitor semi esec de la Peugeot!
    1 5
  • "Gama de motorizări diesel porneşte de la o unitate 1.6 HDI de 110 CP..." Sincer ma asteptam ca motorul asta sa nu se mai ofere sau sa fie imbunatatit. Renault tocmai a anuntat ca va avea un 1.6 de 130 CP.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru