Fotografii din timpul testelor: noua generație Mercedes-Benz Clasa G va avea un mod special pentru momentele dificile din off-road

de Cornel Șocariciu
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mercedes-Benz Clasa G va fi expusă în premieră în 15 ianuarie. Pentru a mai îndulci așteptarea, nemții vin cu o serie de informații noi și cu câteva imagini din timpul testelor.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa G va fi expusă în premieră internațională în 15 ianuarie. Modelul constructorului german va putea fi admirat în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Deși mai sunt doar câteva zile până la prezentarea oficială, Mercedes-Benz oferă câteva imagini cu mașina camuflată în timpul testelor efectuate în off-road. Traseul de "casă" are o lungime de 5.6 kilometri și se desfășoară pe masivul Schockl din Alpii Austrieci.

Ruta selectată de nemți pentru teste include atât rampe de până la 60%, cât și zone cu înclinații laterale de până la 40%. Oficialii Mercedes-Benz spun că noua generație Clasa G a "îndurat" peste 2.000 de kilometri în astfel de condiții dificile.

Noul Clasa G are o gardă la sol între axe de 241 de mm (+6 mm față de versiunea precedentă), poate traversa un vad cu o adâncime de 700 mm (+100 mm față de vechea generație) și promite o suspensie dezvoltată împreună cu Mercedes-AMG. Noua generație Clasa G va avea un unghi de atac de 31 de grade și un unghi de degajare de 30 de grade.

Mai mult decât atât, nemții spun că viitoarea generație Clasa G o să beneficieze de un mod special pentru situațiile dificile din off-road.

Acesta se numește G-Mode și se activează automat ori de câte ori unul dintre cele trei diferențiale a fost blocat sau atunci când este selectat modul Low Range. În G-Mode, modelul german oferă setări speciale pentru amortizoare, direcție, accelerație și transmisie.

În același timp, Mercedes-Benz Clasa G o să aibă o lățime mai mare cu 2 centimetri comparativ cu actuala versiune, iar masa totală o să scadă cu circa 150 de kilograme. Cu detalii complete despre noua generație Clasa G vom reveni în 15 ianuarie.

Comentarii (4)

  • Pana la urma este tot un facelift:(
    7 4
  • ...ca la orice marca germana,dealtfel...
    7 3
  • @unu - nu stiu cat este masina noua, dar cel putin suspensia fata este alta. Masina din poze are suspensie fata independenta, actualul G are o axa rigida. Mai avem o saptamana de asteptat si vom vedea exact cum este acest G.
    6 0
  • unu@noname00
    De acord cu tine dar,ma asteptam la mai multa schimbare estetic( linii,faruri chiar si stopuri).Poate fi o schimbare radicala sub masina dar la exterior...
    Exprimarea mea a fost gresita referitor la facelift.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru