Fotospion: Hibridul Fisker Karma, aproape de productie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.05.2008
Fisker a publicat o serie de imagini spion ale viitorului hibrid Karma, pentru a trezi din nou interesul publicului.

Esential

80.000 de euro ar urma sa coste versiunea de productie a hibridului Fisker.

Fisker a impresionat lumea auto in luna ianuarie a acestui an, cand a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul hibrid Karma. Americanii au cazut apoi intr-un con de umbra de unde au iesit doar saptamanile trecute cand Tesla le-a intentat proces pentru furt intelectual.

Fisker vrea insa sa revina in atentia publicului intr-o lumina buna, de aceea a dezvaluit zilele acestea un set de fotografii spion cu verisunea de productie a conceptului Karma. Se pare ca modelul hibrid este tot mai aproape de productie, ultimele teste confirmand acest lucru.

Surprinzator, Fisker a ales sa pastreze liniile futuriste ale conceptului, versiunea de serie impresionand din nou la capitolul design, chiar daca fotografiile spion nu dezvaluie prea multe detalii din cauza camuflajelor.

Fisker se fereste de o posibila scurgere de informatii si prefera sa pastreze misterul asupra trenului de rulare pe care il dezvolta impreuna cu cei de la Quantum Technologies. Tot ce se stie in prezent este doar ca unitatea care va propulsa hibridul Karma va fi botezata Q-Drive.

Este posibil ca Fisker sa apeleze si la ajutorul celor de la Volkswagen, nemtii urmand sa ofere americanilor un motor de 1.4 litri pe benzina.

Acest motor ar urma sa fie folosit pentru a alimenta un generator capabil la randul sau sa incarce o baterie litiu-ion.

Versiunea de productie va debuta pe piata la sfarsitul anului viitor, pretul de pornire fiind estimat la 80.000 de euro.

via | Wired

Comentarii (1)

  • ~!~TEXAN~!~
    Urat cu spume
    ... spuma marii ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru