Francezii pun sare pe rană: din 10 constructori, doar Volkswagen a depăşit flagrant limitele legale de emisii

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile franceze au anunţat că grupul Volkswagen este singurul constructor dintre cei 10 pe care i-a verificat ale căror modele au depăşit în mod semnificativ limitele maxime admise pentru emisiile de oxid de azot.

Esential 10 este numărul modelelor pe care le-au testat autorităţile din Franţa
1000 de dolari este valoarea minimă a voucherelor pe care le vor primii americanii
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Scandalul emisiilor în care este implicată Volkswagen a determinat autorităţile franceze să lanseze o amplă campanie de verificare a maşinilor comercializate în Hexagon.

Astfel, Franţa a testat emisiile de oxid de azot de la 10 modele care aparţin mai multor constructori prezenţi pe piaţă, iar rezultatele sunt îngrijorătoare pentru grupul Volkswagen: doar modelele care aparţin grupului german au depăşit de cinci ori limitele emisiilor de oxid de azot.

"Din cele 10 vehicule de la toate brandurile pe care le-am testat până acum, am observat că în cazul vehiculelor Volkswagen există emisii de oxid de azot de cinci ori peste limita legală, ceea ce confirmă că germanii au trişat", a explicat Segolene Royal, ministrul mediului din Franţa.

Şi celelalte modele implicate în test au depăşit valorile oficiale, însă diferenţele minore erau de aşteptat în contextul în care testele au fost efectuate în regim real, pe drumuri publice, în timp ce cifrele oficiale au fost obţinute în laborator.

Autorităţile nu au dezvăluit însă exact care au fost cele 10 maşini pe care le-au verificat.

Americanii primesc vouchere de peste 1.000 de dolari

Între timp, presa internaţională susţine că Volkswagen va lansa în 9 noiembrie o campanie în Statele Unite prin care toţi posesorii de maşini VW cu motoare diesel de 1.6 şi 2 litri vor primi două vouchere: unul de 500 de dolari care poate fi cheltuit oriunde şi altul cu o valoare cuprinsă între 500 - 750 de dolari care va putea fi utilizat doar la dealerii grupului.

Nu este exclus ca un astfel de program să fie lansat şi în Europa în viitorul apropiat.

Via AFP, HonestJohn

Comentarii (1)

  • Faptul ca americanii primesc vouchere este o dovada in plus a ipocriziei germane. Adica fraierii din Europa care au avut incredere si au cumparat produsele mincinoase ale grupului VAG de ce nu primesc nimic? Pentru ca nuau puterea sa riposteze jandarmului Europei? Sa le fie rusine!
    24 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru