Francezii vor să ajute producătorii să treacă peste declinul diesel: tranziția către motoarele “curate” pune în pericol 12.000 de joburi

de Petre Barac
Joi, 01.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul francez are un mesaj pentru producătorii și furnizorii din industria auto care se confruntă cu scăderea vânzărilor diesel din ultimii ani: “Suntem aici să vă ajutăm!”.

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a anunțat că va avea o întâlnire cu liderii industriei auto, în luna aprilie, pentru a discuta despre cum pot fi salvate cele 12.000 de locuri de muncă din Hexagon care au legătură directă sau indirectă cu producerea motoarelor diesel.

În Franța, cota de piață a mașinilor diesel a scăzut de la 73% în 2012 la 47% în 2017, iar guvernul de la Paris vrea să ajute producătorii și furnizorii auto să treacă peste acest declin.

La nivel European, vânzările de motoare diesel au scăzut anul trecut cu aproape 8%, potrivit celor de la JATO Dynamics.

Datele arată că tot mai mulți clienți renunță la diesel în favoarea motoarelor mai “curate”, cum ar fi cele pe benzină, hibride sau electrice.

Franța a anunțat un plan ambițios de a interzice vânzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină cel târziu în 2040, în ciuda faptului că decizia va afecta inclusiv producători locali precum Renault, Peugeot și Citroen.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • Se trece de la diesel la benzina pt ca-i asteapta niste taxe destul de mari, nu ca ar interesa pe cineva de mediu (din pacate).
    6 3
  • din seria sa mutam gunoiu dupa casa, dar gramada tot ramane
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru