FRANKFURT 2011 LIVE: Renault Frendzy, vedeta standului francez

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Renault a adus la Frankfurt o gramadă de concepte plus un Twingo nou şi ceva suprize.

Exuberanţă la standul Renault. Nu mai puţin de patru concepte au putut fi admirate pe vastul stand al constructorului francez de la Salonul Auto de la Frankfurt. Vedeta incontestabilă a fost Frendzy, un concept electric deghizat în vehicul utilitar plin de gadgeturi. Interesant este că Frendzy are uşă culisantă pe o parte şi cu deschidere opusă pe partea cealaltă. Frendzy adoptă un tren de propulsie electric, similar cu cel întâlnit pe Kangoo ZE, dar cu o priză de alimentare poziţionată frontal, indentică cu cea a lui Zoe. Motorul dezvoltă 60 de cai putere şi un cuplu motor de 226 Nm, resurse suficiente pentru a propulsa conceptul până la o viteză de 130 km/h.

Tot pe standul Renault au mai fost expuse conceptele Captur, R-Space şi Zoe Preview, toate concepte prezentate la saloane anterioare.

A doua mare atracţie a fost noul Twingo. Mult mai simpatic ca actuala generaţie, noul Twingo a fost prezent cu toată gama inclusiv versiunea RS. Tot ca model de serie nou, jurnaliştii au putut studia şi noul Koleos facelift. 

La capitolul surprize putem trece versiunea Gordini a modelului Wind, monopostul de Formula 1 Red Bull Racing şi un Renault Floride original, inspiraţia pentru actuala ediţie specială a cabrioletului Renaul Megane Floride.

Comentarii (6)

  • Clio 4??
    Nu pot sa cred ca nu au lansat Clio4... Mare deceptie
    1 0
  • un eveniment deosebit
    Clio 4
    De ce sa fie lansat la nemti? Va fi lansat in premiera la Paris, la salonul auto de anul viitor.
    4 2
  • @
    Nu mai asteapta Renault atat de mult,in 2-3 luni se lanseaza sigur.Deja se stiu motorizari si au fost publicate si poze cu el.
    1 2
  • ani[I]aL_2008
    Foarte interesant si plin de prototipuri la standul Renault. Trebuie sa fii rau sa nu recunosti ca este o schimbare majora de design fata de modelele actuale . Cu exceptia Koleosului, pe care au reusit sa-l faca mai urat decat precedenta varianta.
    2 2
  • @pesso
    Clio 4
    http://www.automarket.ro/stiri/noul-renault-clio-se-va-lansa-la-salonul-auto-de-la-paris-2012-40534.html
    0 0
  • @ani[I]aL_2008
    koleos facelift arata bine!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru